PROJE DURDURULDU MU?

Başak Meral GÜNDÜZ/İstasyon Caddesinde bulunan ve yenilenmesi için yıkılan Koro Binasının bulunduğu alan Otopark'a döndü.Şuan için herhangi bir çalışmanın yapılmamasından dolayı vatandaşlar araçlarını boş alana park ediyor.

PROJE DURDURULDU MU?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da Devlet Korosu  binası’nın  yerine yapılması planlanan Kültür Merkezi alanı Otopark’a döndü.

KÜLTÜR MERKEZİ NE ZAMAN YAPILACAK?

İstasyon Caddesinde bulunan Koro Binası’nın yıkılmasından sonra projelendirme çalışmaları başlamıştı.Bakanlık yetkilileri yeni Kültür Merkezi’nin yerini incelemiş ve çalışmaların en kısa zamanda başlayacağını belirtmişti.Yapılan açıklamanın üzerinden yaklaşık 4 ay geçmesine rağmen herhangi bir çalışmanın yapılmaması kafaları karıştırdı.

ANAOKULU BİNASI PLANLAMA SÜRECİNE DAHİL EDİLECEKTİ

Dönemin Valisi Murat Zorluoğlu yaptığı açıklamada,’’Yıkımı gerçekleştirilen koro binasının yerine daha kullanışlı ve çok amaçlı bir Kültür Merkezi yapılması için çalışmaların sürdüğünü belirtmiş,Koro binasının yanında bulunan Kütüphane ve arkasında kalan Anaokulu binasının da planlama sürecine dahil edilerek daha geniş bir alanda çok fonksiyonlu bir Kültür Merkezi yapılacağını ifade etmişti.

ANAOKULU BİNASI DAHİL EDİLDİ Mİ?

İstasyon Caddesinde bulunan Koro Binasının  arka tarafında kalan  Atatürk Anaokulu’nun  yeni yapılacak Kültür Merkezi’nin daha geniş bir alanda yapılması için kaldırılması gündeme geldi. Anaokulu’nun başka bir yere taşınması için herhangi bir çalışmanın yapılıp yapılmadığı henüz netlik kazanmadı.

KÜTÜPHANE VE DEVLET KOROSU AYNI BİNADA OLACAK

Halk Kütüphanesi’nin daha gelişmiş ve modern şekilde Devlet Korosu ile birlikte yeni yapılacak Kültür Merkezinde hizmet vermesi bekleniyor.

2 KATLI OTOPARK YAPILACAK

Yapılacak yeni Kültür Merkezinde 2 katlı otopark,ses kayıt stüdyoları,koro ve tiyatro için yüksek kapasiteli salonlar yer alacak. Çok amaçlı olarak kullanılacak ve daha fazla kapasiteye sahip olacak.

KORO BİNASI YIKILDI VE ÇALIŞMALAR HENÜZ BAŞLAMADI

İstasyon Caddesinde bulunan Koro Binası’nın yıkılmasından sonra henüz bir çalışma başlamadı.Yıkılan Koro Binasının alanı şuan boş olmasından dolayı vatandaşlar, araçlarını park ediyor. Projenin başlama tarihi ise Kasım 2017 olarak öngörülüyor.