VALİDEN DAVET VAR…

VALİDEN DAVET VAR…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehrin hemen her konusunda direnen bazı  bürokratlarına rağmen göreve geldiği günden beri turizm konusunda asimetrik bir eylem planını harekete geçirerek önemli adımlar atan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, tüm olumsuz şartlara rağmen Elâzığ’ı kış turizminde de merkez yapmaya kararlı.

Daha önce kiraya verilen ancak hizmet yerine rant amaçlı, işletmeciliğin kurbanı olarak birçok aksamı bakımsızlıktan bozulan, telesiyejleri çalışmayan, yeterinde kayak takımları bulunmayan ve halka uygulanan yüksek fiyat tarifeleri sebebiyle kapanmanın eşiğine gelen Hazarbaba Kayak Merkezi, yeniden ayağa kalktı ve hizmete girdi.

İlk iş olarak sözleşmedeki hükümlerden aldığı yetki ile yüklenici firma ile İl Özel İdare arasında geçmiş yıllarda yapılan sözleşmeyi fesheden, ardından uzman bir ekiple işe koyulup önce tesisin eksikliklerini gideren ardından da kayak malzemeleri konusunda bol miktarda alım yapılan tesis, pazar günü  festival havasında bir törenle hizmete girecek.

Çok uğraştı, çok didindi Vali Kaldırım ama pazar günü tüm yorgunluğu gidecek ve gönül huzur ile bu şehre önemli bir tesis kazandırmanın mutluluğunu yaşayacak.

“Biz şehrimizin turizm potansiyelini hak ettiği noktaya getirmek gayesiyle yerel tüm değerlerimizi ve güzelliklerimizi ulusal ve uluslararası platformlara taşımak ve tanıtmak için şehrimizle birlikte yoğun bir çaba içerisindeyiz. Geçen yıllarda kayak yapmak için buraya gelen misafirlerimizin en çok sıkıntı çektiği konulardan olan otopark sıkıntısını ortadan kaldırmak için gerekli çalışmalar tamamlandı. Kayak malzemesi olarak 30 çocuk 120 yetişkin olmak üzere 150 kayak takımı ve 25 snowbord tahtası aldık. İlerleyen süreçte buraya gelen insanların taleplerine göre bu malzemeleri çeşitlendirme anlamında alımlarda yapabiliriz. Hazarbaba’ya gelen konuklarımızın en fazla şikâyetçi oldukları konulardan biriside fiyatların fazla olmasıydı. Bu yıl önceki fiyatlara göre %50’ye yakın indirimler uyguladık. Mesela basit bir örnek vermek gerekirse kayak severler kayak takımının kirası için günlük sadece otuz lira gibi bir ücret ödeyecekler” diyen bir valiye teşekkür edilmez mi?

Bizler de tüm Elazığ halkı olarak teşekkürümüzü;  pazar günü, adeta bir festival havasında, sanatçılarımızın da olduğu konser etkinliği ve DJ gösterilerinin olduğu programa katılarak yapacağız.  Vali Gakko davet eder de bizler gitmez miyiz? Tüm Elazığ olarak Pazar günü Hazarbaba’dayız…