VALİ KALDIRIM'DAN REGAİP KANDİLİ MESAJI

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Regaip Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı.

VALİ KALDIRIM'DAN REGAİP KANDİLİ MESAJI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vali Kaldırım mesajında şunları ifade etti:“ Yüce dinimizde rahmet, bereket ve mağfiret ayları olarak bilinen üç aylardan Recep ayının müjdecisi olan Regaip Kandili’ni idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz.

Kandiller, Müslümanların birbirine kenetlenmesine vesile olan; manevi duygularımızın zirveye ulaştığı, ilahi rahmet ve mağfirete mazhar olunan, huzur ve sürura kavuştuğumuz müstesna zaman dilimleridir. Bu önemli geceleri, kalplerimizi iman, ilim, hikmet ve hakikat nuruyla aydınlatabilmek için güzel bir fırsata dönüştürdüğümüz, iyiye, doğruya ve güzele yönelebildiğimiz ölçüde hakkıyla eda etmiş oluruz.

İnsan rağbet ettiği değerlere göre rağbet ve kıymet görür. Regaip Kandili ise her türlü arzu ve isteklerimizi, emel ve tutkularımızı, rağbetlerimizi iyiye, doğruya, güzele, faydalı olana, hakka ve hakikate; Regaip’imizi Rabbimize yöneltme, bütün işlerimizi O’nun rızasına uygun hâle getirme çabasıdır.

24 Ocak günü bölgemizde meydana gelen deprem nedeniyle Elazığımız büyük bir afet yaşamış, halkımızın yaraları devletimizin hızlı, güçlü ve koordineli müdahelesi, şefkatli ve herkesi kucaklayan hizmet anlayışı ve hayırsever vatandaşlarımızın gayretleriyle hızlı bir şekilde sarılmış ve sarılmaya da devam etmektedir. Devlet millet kaynaşmasının en güzel birlikteliğinin ortaya konduğu bu süreçte birlik ve beraberlik içerisinde bu zor günlerin üstesinden gelerek aziz şehrimizi sadece bölgesinde değil tüm Türkiye’de örnek olacak bir şehir haline el birliğiyle getireceğiz. Vatan ve millet sevgisiyle zirveleşmiş bu aziz şehir sadece iyiyi, güzeli, sevgiyi, hoşgörüyü, birlik ve beraberliği, geleceğe umutla bakmayı hak etmekte ve bu bakış açısı ve anlayışla büyümeyi, gelişmeyi ve dünyanın önemli şehirlerinden biri olmayı hedeflemektedir. Bütün gayretimizi, çalışmamızı, düşüncelerimizi, dua ve niyazımızı bu anlayış etrafında örgülersek başaramayacağımız ve üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir iş yoktur. Bu kıymetli zaman dilimleri aynı zamanda, bu müstesna şehrin mukimleri olarak bizleri hep birlikte bir arada tutmak, ihtiyaç sahipleriyle hemhal olmak, her türlü felaket karşısında birlik ve beraberlik içinde topyekûn mücadele edebilmek, daha iyi ve doğrusunu yapabilmek adına manevi yönden güçlendirmeli ve kardeşlik bağlarımızı daha da kuvvetlendirmelidir.

Bu vesile ile depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, başta Elazığ’lı hemşehrilerim olmak üzere aziz milletimizin ve bütün İslam âleminin Regaip Kandili’ni ve üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı Cenab-ı Hak’tan diliyorum.” dedi.