GELECEĞİN VİZYON MAHALLESİ 'ZAFRAN'

Başak MERAL GÜNDÜZ- Zafran Mahalle Muhtarı Selahattin Kuşaksız Hakimiyet Gazetesine yaptığı açıklamada,'24 Ocak 2020 tarihinde ilimizde meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremden dolayı çok şükür herhangi bir sorun yaşamadık. İlk etapta çadır kurduk, gelen misafirlerimizi taziye evimizde ve muhtarlıkta karşıladık' dedi.

GELECEĞİN VİZYON MAHALLESİ 'ZAFRAN'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kuşaksız,“Bu süreçte sürekli mahalle sakinlerimizin yanında olan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Ak Parti  Milletvekilimiz Sayın Zülfü Tolga Ağar, Sayın Valimiz Çetin Oktay Kaldırım ve Sayın Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’ na ilgilerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum”dedi.

55 HANE VE 123 NÜFUSTAN OLUŞMAKTADIR

Kuşaksız ”Zafran Mahallemiz 55 hane ve 123 nüfustan oluşmaktadır. Hanelerimizde 7-8 kişilik aileler kalmaktadır. Bu süreçte gerek Valilik gerekse AFAD tarafından kömür ve erzak dağıtımı yapıldı. Elimizden geldiği kadar her evimize eşit miktarda dağıtmaya çalıştık. Belediye Başkanımız sağ olsun bizlerle ilgilenmekte. Deprem münasebetiyle her mahalle kadar bizlerde hizmetlerden faydalanıyoruz. Tarihi çeşmemizin tadilatı ve mezarlığımızın etrafına tel örgü çekilmesi Elazığ Belediyemizce yapılarak mahalle sakinlerimizin hizmetine sunulmuştur.”diye ifade etti.

ZAFRAN MAHALLESİ BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR

Selahattin Kuşaksız sözlerine şöyle devam etti:“ Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları ile görüştük. Kendisi de Zafran mahallesinin Elazığ için önem arz ettiğini, yeni yapılaşma konusunda çok önemli bir bölge olduğunu ve yeni yapılacak imar için gerekli işlemlerin en kısa zamanda  yapılacağı konusunda söz aldık.”dedi.

ARAZİLERİMİZİN İMARA AÇILMASI İLE BİRLİKTE BİNALAR YAPILIYOR

Selahaddin Kuşaksız,”Zafran Mahallemizin imara açılmasından sonra yapılacak olan binaların sağlam zeminli oluşu, manzarası ile şehrin görselliği gözler önüne sermiş olması nedeniyle, Elazığ’lı vatandaşlarımızın mahallemizi daha çok tercih etmesini umut etmekteyiz. Arazilerimizin imara açılması ile birlikte birçok müteahhit bölgede yeni yeni binalar yapmaya başladı. Yapılmakta olan yeni binaların temelinin kayalık oluşundan dolayı en az iki ayda çıkarıldığı belirtti. Bu da deprem kuşağındaki Elazığ‘ ımız için oldukça önemlidir”dedi.

YETKİLİLERİN BİRAN ÖNCE BU BÖLGEDE ÖNLEM ALMALARI GEREKİYOR

Kuşaksız, “Necmettin Erbakan bulvarının yapılması mahallemizin vizyonunun artmasını da sağlamıştır. Ancak, Necmettin Erbakan bulvarı ile Hamdi Başaran caddesinin birleşim noktasında sürekli maddi hasarlı trafik kazaları olmakta ve bu durum bizleri oldukça üzmektedir. Yetkililerin biran önce bu bölgede önlem almaları gerekiyor.” şeklinde ifade etti.

İSTENMEYEN BAZI OLAYLARLA KARŞI KARŞIYA GELMEKTEYİZ

Muhtar Selahaddin Kuşaksız,”Mahallemiz konum itibariyle şehrin kuzeyinde oluşu ve yapılaşmanın fazla olmayışından dolayı istenmeyen bazı olaylarla karşı karşıya gelmekteyiz. Mahalle sakinlerimiz bu konudan rahatsız olmaktadır. Elazığ Emniyet Müdürlüğümüze de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Çünkü sürekli mahallemiz kontrol altında tutarak  mahalle sakinlerimizin can güvenliği emniyet güçlerimiz tarafından üst düzeyde sağlanmaktadır”dedi.