VALİ KALDIRIM'DAN NAİF ÇAĞRI

VALİ KALDIRIM'DAN NAİF ÇAĞRI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Korona virüs dolayısıyla 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağı getirilmesinin ardından bazı paylaşımlarda yaşlılara hakaret edildiği, tabut resimleri paylaşıp onların bu durumları ile dalga geçilip incitici söylemlerde bulunulması görüntülerinin ardından Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, her bir vatandaşa ve idarecilere örnek olacak bir açıklamada bulundu.

Yaşlılara hizmet ve saygı çağrısında bulunan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın şu ifadeleri her kesimden takdir topladı:

“Bu süreçte en naif ve hassas kesim, göz bebeğimiz gibi baktığımız yaşlılarımızdır. Yaşlılarımız başımızın tacıdır. Onların duaları ve merhametli yakarışları bizi ve ülkemizi dimdik ayakta tutan en önemli unsurlardan biridir. Bu zor günlerde onlara karşı hizmette ve hürmette kusur etmeyelim. Sosyal mesafeyi koruyarak veya sık sık arayarak hal, hatırlarını soralım, ihtiyaçlarını tespit edip giderelim ve gönüllerini hoş tutalım. İnanın bu dönemde yapılacak en makbul iş ve en güzel ibadet bu kesimlere sahip çıkarak hizmet etmek olacaktır. Devletimiz bu insanların her türlü temel ihtiyacını karışlamak için bir vefa hareketi başlattı. İlimizde olduğu gibi her şehirde “Vefa Sosyal Destek Grubu” oluşturuldu. Devletimiz çok güçlüdür ve dünyanın en merhametli ve muktedir devletidir. Milletimiz ise yeryüzünün en asil, vefalı ve şerefli milletidir. Gün devlet millet el ele, gönül gönüle vererek birlik, beraberlik içinde çalışma günüdür”

Herkesin yaşlı gördüğünde, sorunun baş sorumlusu bu vatandaşlarımızmış gibi kızdığı, hakaret ettiği, laf söylediği bugünlerde Vali Kaldırım’ın bu naif ve gönüllere dokunan açıklaması yüreğimize su serpti.

O yaşlılarımız ki kendilerinden çok bizleri düşünüyorlar aslında. Sokağa çıkmışsa kim bilir bunun asıl sebebini ve gerekçesini. Sizden hazzedilmediği her dakika belli edilen bir hanede ne kadar kalınabilir ki?  Huzursuzluk verdiğinizi düşündüğünüz bir mekan size ne kadar sevimli gelebilir ki..

Tamam, şimdi yasağa uyacaklar onlar da. Ama bir de onların çerçevesinden olaya bakıyor ve yazıyı şu soruyla tamamlayalım istiyoruz: “Siz, hiç yaşlı oldunuz mu?”

Yaşlılarımızı anlayan bir valimizin olması ve halkımız da bu konuda uyarması büyük bir şans ve gurur.