SAĞLIKÇILARI ALKIŞLAYALIM DA…

SAĞLIKÇILARI ALKIŞLAYALIM DA…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülkemizde korona virüs ile mücadele noktasında fedakârca çalışan meslek gurubunun sağlıkçılar olması gayet doğal. Konu sağlıksa elbette en çok iş düşen  meslek de sağlık olacak.

Bu süreçte belki de çok yorulan, en çok gayret gösteren ve virüs taşıma ihtimali daha yüksek topluluklar içerisinde görev yapmalarına ve daha çok risk altında olmalarına rağmen emniyet güçlerimizin gayretleri biraz göz ardı edilse de sağlıkçılarımızın gayretlerini de elbette önemli görüyoruz.

Bazı şehirlerimizde yoğun vakalar ve bunları teşhis ve tedavisinin yapılması noktasında belirli bir yoğunluk ve yorgunluk olduğunu zaman zaman görüyoruz. Ancak ülkenin önemli bir bölümündeki hastaneler değil vakalara bakmak, normal hastalara bile randevu verildiği halde bakmayıp geri gönderebiliyorlar.

Bazı hastaların kapısına kilit vurma noktasına gelmiş. Hem randevu veriliyor hem de hasta bakmamak için yoğun gayret gösteriliyor.  Gelen hastalara da “bu hastalıktan ölmezsin korkma, niye geldin ki” türü sözüm ona doktor tavsiyesinde bulunulduğu iddia ediliyor.

Örnek bir vakayı da dostum şöyle anlattı. Önce ironi yapıyor sandım ama olay aniyle vaki dendi. Vatandaş bundan bir ay önce ameliyat oluyor. ameliyat sırasında enfeksiyon kapıyor ve 14 gün de bu tedavisinin ardından taburcu ediliyor. Ameliyatı yapan doktorun tavsiyesi gereği 15 gün sonra kontrole gitmek istiyor. Bu arada ameliyat yapılan alanda bir yanma ve kızarıklık ve yanma belirtileri oluşuyor.

Hasta 65 yaş üstü olmasına rağmen randevu sisteminde herhangi bir sorun yaşanmadan randevu veriliyor. Hasta randevusuna gidiyor ancak sekreterler, 65 yaş üstü olduğu için hastayı kabul etmeyeceklerini söylüyorlar. Vatandaş “peki nasıl ben doktora sorunumu anlatacağım” diyor. Cevap: “size ancak ambulansla hastaneye geldiğiniz takdirde bakılabilir.”iddiasında bulunuyor.

Yanlış duymadınız. Vatandaş doktorun kapısına kadar gelmiş ama ambulansla gelmediği için muayene edilemiyor.

65 yaş üstü sokağa çıkma kararını alanların öncelikli ve belki de yeniden enfeksiyon kapmış ameliyat yerini doktora gösterip bir reçete almasına engel olmak için almadılar. Sokağa çıkma kararı da halkın sağlığı için, hastaneler de halkın sağlığı için. Kaldı ki vatandaş da böylesi riskli günlerde hastaneye zevkinden ve canı sıkıldığından gelmiyor.

Evet, bizler de her gün saat 21’de sağlıkçılarımızı alkışlıyoruz. Bizler de fedakârlıklarını takdir ediyoruz ama öncelikli hastaların bakılmasının da önemli bir hizmet ve ikinci kez alkışlanacak bir görev olduğuna inanıyoruz.