Kulüp başkanı ateş püskürdü!

Rüstempaşaspor'un ardından bir takım daha 1. Amatör Küme'de 15. haftaya girilirken faaliyetlerini durdurma kararı aldı

Kulüp başkanı ateş püskürdü!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu (ÖZEL HABER)

Elazığ 1. Amatör Küme Futbol Ligi’nde 15. hafta arifesinde bir takım daha faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Hankendispor Kulüp Başkanı Arif Seval, Hakimiyet Gazetesi aracılığıyla yaptığı değerlendirmede ligin kalan maçlarına çıkmayacaklarını belirterek, sitem dolu ifadeler kullandı.

“LİGDEN ÇEKİLİYORUZ”

Kendi maddi güçleriyle yeni sezona girdiklerini ifade eden Seval, “1. Amatör’ün yanı sıra U19 takımımız da ligine katıldı. Kendi grubunda 1. oldu onlarda. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun yanlı tutumundan dolayı lige devam etmeme kararı aldık. Bu haftadan itibaren ligden çekiliyoruz” dedi.

“MUHALİF OLDUĞUMUZ İÇİN DESTEK GÖRMEDİK”

ASKF seçimlerinde kendilerine muhalif oldukları için hiçbir destek görmediklerini iddia eden Arif Seval, “Bize karşı bir yanlı tutum sergilediler. Belediyenin kulüplere verdiği yardıma ASKF’nin el koyarak kesmesi tamamen hukuk dışı bir olaydır. Daha önce biz Futsalda Türkiye 3.’sü olduk. Amatörde de şampiyon olarak 1 yıl BAL Ligi’nde Elazığ’ı temsil ettik. 2. yılımızda ise destek görmemizden dolayı hiç katılmayarak futbolcularımızın önünü açtık. Bu uygulamayı anlayamadılar maalesef. Bize karşı yanlı bir tutum alarak maddi yardımlardan muaf bıraktılar” şeklinde konuştu.

KULÜP KAPANACAK MI?

Bu çekilme kararının kulübün kapandığı anlamına gelmediğini dile getiren Hankendispor Başkanı Arif Seval, “2. Amatörden önümüzdeki yıl inşallah devam edeceğiz. Elazığ’da futbol tamamen maddiyata dayanıyor. Gücü olmayan mahalle ve köy takımları tamamen kaderine terk ediliyor. Bütün imkanlar müessese takımlarına aktarılıyor Hüseyin bey. Bu kadar başarımıza rağmen bugüne kadar hiçbir teşekkür dahi almadık. 2019-2020 Sezonu’nu bu hafta itibariyle tamamlıyoruz artık maçlara çıkmayacağız” ifadelerini kullandı.

Rüstempaşaspor’un sezon başında ihraç edildiği 1. Amatör Küme Futbol Ligi’nde böylelikle 12 takım kaldı.