Üst Bürokraside Elazığlı Damgası, Enerji'nin Teftişi Tuntaş'a Emanet

Hafta sonu yayınlanan resmi gazetede iki değerli hemşerimiz önemli makamlara getirildiler.

Üst Bürokraside Elazığlı Damgası, Enerji'nin Teftişi Tuntaş'a Emanet
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçmişten beri başarılı çalışmalara imza atmış, sosyal ve hayırlı işlerde her zaman önde olmuş, örnek yaşantısı, bürokraside bulunduğu her görevdeki üstün başarıları ile Ankara’da her dönem Elazığlıların gururu olmuş mümtaz insan hemşerimiz Mehmet Tuntaş, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, Teftiş Kurulu Başkanlığı’na atandı.

 

GEÇMİŞİ BAŞARILARLA DOLU

Daha önce Bakanlık’ta Denetim Hizmetleri Başkanı ve Etik Komisyonu Üyesi görevlerini üstlenen Mehmet Tuntaş, 1968 yılında Elazığ’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Elazığ’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 1992 yılında mezun olan Tuntaş, memuriyete 1994 Yılında Vergi Denetmen Yardımcısı olarak başladı ve 1997 yılında Vergi Denetmeni olarak atandı. Aynı yıl Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının açmış olduğu Bakanlık Müfettiş Yardımcılığı sınavını kazanarak; 2001 yılında Müfettişliğe, 2011 yılında ise Başmüfettişliğe atandı. 2008 ve 2009 yıllarında Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulunda Geçici Uzman olarak ‘Ülkemizdeki Üst Kurulların İdari Yapımızdaki Yeri, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun Faaliyetlerinin Denetimi ve Piyasa aktörleri ile Senkronizasyonunun Geliştirilmesi’ amacıyla oluşturulan çalışma heyetinde yer aldı. 2011 yılında Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı, 2012 ve 2013 yıllarında da Denetim Hizmetleri Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 2015 yılında Denetim Hizmetleri Başkan Vekili ve aynı yılın Ağustos ayında da Denetim Hizmetleri Başkanı olarak atandı. Tuntaş, Ekim 2015 tarihinden bu yana Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Etik Komisyonu Üyeliği görevini de yürütüyor.  Evli ve iki çocuk babası olan Mehmet Tuntaş, İngilizce ve temel düzeyde Arapça biliyor.

 

MENTEŞ,  AYM ÜYESİ

Hafta sonu şehir olarak bizleri mutlu kılan bir atama da ülkenin en önemli kurumlarından olan Anayasa Mahkemesi Üyeliğine de bir hemşerimizin atanması oldu.

Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı olan Selahaddin Menteş, Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeliğine seçildi. Daha önce Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı, Müsteşar Yardımcılığı, OHAL Komisyonu başkanlığı ve Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı gibi kritik görevlerde bulunan hemşerimiz Menteş, özellikle Diyarbakır’da görev yaptığı dönemde verdiği özgürlükçü kararla gündeme geldi.

 

FETÖ’NÜN HEDEFİ OLMUŞTU

Anayasa Mahkemesi üyeliğine atanan ve bu görevi 12 yıl süreyle yürütecek olan hemşerimiz Menteş, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi üyesiyken, FETÖ'cü hâkim ve savcıların kararlarına karşı ezber bozan muhalefet şerhlerine imza atmıştı. Bu özgürlükçü muhalefet şerhleri nedeniyle FETÖ'nün hedefi oldu. Önce örgütün yakından ilgilendiği kritik davalara alınmadı. Daha sonra da özel yetkili mahkemeden alındı.