FESTİVALLE GELEN TANITIM VE ÇEMİŞGEZEK ÖRNEĞİ

FESTİVALLE GELEN TANITIM VE ÇEMİŞGEZEK ÖRNEĞİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir il ve ilçenin tanıtımında en önemli etken; üretilen ve beldeden yetişen ürünle adına değişik festivaller ve yarışmalar yapmaktır. Bu gerçeği yıllardan beri gören ve uygulayan ilçelerden biri de her ne kadar coğrafi olarak Tunceli iline bağlı olsa da her türlü ticari ilişkilerini Elazığ ile sürdüren Çemişgezek ilçesidir.

Gönül ve hizmet adamı Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız, zaman zaman bu görevine ara verse de31 Mart seçimlerinde görevi yeniden devraldı ve “nerede kalmıştık” diyerek hizmet zincirlerine bu yıl 18.sini düzenledikleri Dut ve Peynir Festivalini canlandırarak başladı.

CHP’li başkan tarafından adet yerini bulsun kabilinde yapılan festival, Metin Başkanla yeniden hayat ve itibar buldu.

Ürettiği dut ve peynirleri ülke çapında ısrarla aranan ve kalitesi ile tercih edilen ürünlerin böylesi festivallerle tanıtılması hem tanıtım hem de ilçeye ekonomik girdi açısından önemli.

İki gün süren festival kapsamında ünlü sanatçıların davet edilmesi de takdire şayandı. Ender Balkır, Soner Sarıkabadayı ve Ziynet Sali gibi dev isimlerin ilçede konser vermeleri olayı ilçe sınırları dışına taşıdı. Elazığ, Malatya, Tunceli ve Erzincan ilinden yüzlerce insan festivale ve bu sanatçıları dinlemeye geldiler ve mutlu bir şekilde ayrıldılar.

Çemişgezek Dut ve Peynir Festivali, siyasi birliktelik, ortak çalışma ve ortak başarı elde etme yönünden de örnek bir festivaldir. Öteden beri festivalin büyük yükünü omuzlayan Ak Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş’ın verdiği katkı festival boyunca kendisini hissettirdi.

ELFET Başkanı Faik İçmeli’nin festivale katkısı ve programda bulunması güzel bir birlikteliğin resmi oldu.

İlçe Kaymakamı Harun Kazez, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Mustafa Ataş, Osman Boyraz, Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Zülfü Tolga Ağar, Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkçi, Hakan Kahtalı, CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Yargıtay 8. Hukuk Dairesi Başkanı Fahri Akçin, AK Parti Tunceli İl Başkanı Fatih Tek ve Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Elazığ Dernekler Federasyonu (ELFED) Başkanı Faik İçmeli, Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, STK Temsilcileri, iş adamları ve çok sayıda vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen 18. Dut ve Peynir Festivali’ne emeği geçen tüm insanları ve yüreği ile bu organizasyona ev sahipliği yapan Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız’ı tebrik ediyor ve alkışlıyoruz.