ÜNİVERSİTEYE HAZIRLANAN TARIM İŞÇİLERİ

Erol KARA/Diyarbakır'ın Ergani ilçesinden Elazığ'a domates kesmek için her gün 200 kilometre yol  kat ederek gelen kadın işçiler 40 derece sıcaklığa aldırmadan evlerine katkıda bulunmak için mücadele veriyor.

ÜNİVERSİTEYE HAZIRLANAN TARIM İŞÇİLERİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurutmalık Domates üreten bir entegre tesise ait alanda Domates kesme işlemi yapan Diyarbakırlı kadın işçiler 40 Derece sıcaklığın altında para kazanmak için mücadele veriyor.

Diyarbakır ’ın Ergani ilçesinden sabahın erken saatlerinde Elazığ’ın Yurtbaşı kasabasına gelen kadın işçiler 50 TL yevmiye için akşam saat 17’ye kadar Domates kesme işlemi yapıyor.

Günlük 30 Kasa Domates kesme zorunluluğu olan kadın işçiler aile ekonomisine katkıda bulunduklarını belirterek, iş bulamadıklarını yaptıkları işin zorluğuna rağmen para kazanmak için mücadele verdiklerini söylediler.

25 kadın işçi ile birlikte çalışan Pınar Umutlu, Sevda Umutlu adlı iki Lise son sınıf öğrencisi kuzen, Dershane parası biriktirmek için çalıştıklarını söylediler.

Pınar Umutlu Ergani İmam Hatip lisesinde okuduğunu Hukuk fakültesine girmek istediğini belirtirken Sevda Umutlu ise, Okul öncesi öğretmenliği için hazırlık yaptığını belirtti.

Sevda Umutlu,” Dershane parasını hazırlamak için günlük 200 Km yol yapıyoruz. Biz yılda 3 ay, büyüklerimiz yılda 6 Ay çalışıyor. Ergani de iş olmadığı için buralara geliyoruz. Üniversiteye girip bu hayattan kurtulmak istiyoruz.” Diye konuşurken Pınar Umutlu ise, en büyük hayalinin Hukuk fakültesini kazanmak olduğunu belirterek, Hukuk kazanıp bu hayattan kurtulmak istiyoruz ifadelerini kullandı.