TUZ DA KOKARSA

TUZ DA KOKARSA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kanal 23 televizyonu güzel bir habere imza attı. Orman Bölge Müdürlüğü lojmanları içerisinde bulunan 95 adet ağacın halı saha yapılması gerekçesi ile kesildiği iddiasını görüntülerle birlikle ekranlara taşıdı.

İddiaya göre, bu alanda daha önceden bulunan 95 büyük çam ağacı, kesilerek halı saha için yer oluşturuldu.

Orman Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner de birinci açıklamasında kesilen o ağaçların kuramaya yüz tuttuğunu ve 95 değil 19 tanesinin kesildiğini söyledi.

 Orman Bölge Müdürlüğü yaptığı ikinci açıklamada ise söz konusu alanda yapılması planlanan futbol sahası projesi iptal edildiğini, ağaç kesilen alanın yeniden yeşille buluşacağı ifade edildi.

“Şehrin her karşını ilmek ilmek ağaçla örüyoruz Sayın Valim” cümlesini hatırladınız mı? Malum Vali Erkaya Yırık, göreve geldiği ilk günlerde kamu kurumlarının müdürleri ile toplantı yapmış ve sıra Orman Bölge Müdürüne geldiğinde yukarıdaki cümleyi göğsünü gere gere söylemişti. Ancak Vali Yırık, tecrübesiyle  bu içi boş ama iddialı cümle karşısında “çok da öyle gözükmüyor, her taraf çıplak dağlarla dolu” diyerek lafını çakmış ve bürokrata gerekli cevabı vermişti.

Şehri bizim hiç göremediğimiz ilmek ilmek ağaç ve ormanla donatan  Orman Bölge Müdürlüğü, o çok yoğun çalışmalardan sonra dinlenmek ve spor yapmak için bir halı sahaya ihtiyaç duymuş ve şehrin oksijen deposu olan alanda bulunan lojmanlarının yanında bir halı saha yapmayı düşünmüşler. Ancak bunun için bir sorun vardı. Söz konusu alanda sayısı kaç olursa olsun yetişmiş ağaç vardı.

Ama olsun, zaten şehri ağaç ve ormanla donatan bir kurum için 60-70 ağaç kesmek çok da önemli olmamalıydı.

 Proje başlamış, güzelim ağaçlar kesilmiş ve iş makinaları halı sahanın zeminini dümdüz hale getirerek hazırlıklar tamamlanmış bile..

Duyarlı bir vatandaşın ihbarı ya da Kanal 23’ün acar muhabirleri, bu ağaç katliamını görüntüleyip  ve haber yapılınca, önce kesilen ağaç sayısının daha az olduğu ifade edilmiş, sonrasında da halı saha projesinden vazgeçildiği belirtilmiş.

Şimdi burada;  “biz bunu niye yedik” ile biten ağa- hizmetkâr fıkrasını anlatmak isterdik ama o kadar vaktimiz yok.

Biz sadece o ağaçların kesilmesine cevaz veren kişinin kim olduğunu merak ediyoruz. Hani Orman Bölge Müdürlüğü personeli böyle bir talepte bulunur ve hangi idareci de buna onay verir bunu bilmek isteriz.

İsteriz çünkü tek ve asli görevi ormanı korumak olan bir yönetici,  nasıl kendini ve kurumunu inkar eden bir karar verir merak ediyoruz.

Görünen o ki ağacı korumak ve yaygınlaştırmak için kurulan Orman Bölge Müdürlüğü’nde tuz da kokmuş bürokrasi de…

İyi ki varsınız Kanal 23… Hesapsız, kitapsız ve B Planı olmadan cesur bir yayıncılık yapıyorsunuz. Kral çıplak diyen kaç kişi ve kurum kaldı ki bu şehirde. Haberi yaparak önemli bir yanlışa engel olan muhabir arkadaşlarımıza da sonsuz teşekkürler.