BAŞARIZLIĞIN İTİRAFI

BAŞARIZLIĞIN İTİRAFI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bir açıklama yaparak 24 Ocak’ta meydana gelen deprem sonrası, teknik ekipler tarafından gerçekleştirilen incelemeler neticesinde çeşitli sebeplerle hanesine bakılamayan ve https://hasartespit.csb.gov.tr/ adresinde yer alan sistemde hasar durumu belli olmayan veya hanesine girilemediği belirlenen yapılarla ilgili yeniden hasar tespit çalışmasının gerçekleştirileceğini belirtmiş.

Gel de buradan yak demezler mi adama?  Siz hem aylarca il dışından gelen kamu görevlileri ile sahada çalışacaksınız hem de ilimizdeki kamu kurumlarından geçici görevle uzman ve teknik personel alacaksınız, sonunda çıkıp diyeceksiniz ki “herhangi bir sebeple hanesine bakılmayan ve sistemde gözükmeyen vatandaşların binalarına yeniden bakacağız.”

Bu açıklama hem acziyetin ve başarısızlığın itirafı hem de vatandaşın yaşadıkları sıkıntıların aylar sonra telafi etmeye çalışmanın pişkinliği.

Madem böyle bir zafiyet içerisine girdiniz ve herhangi bir sebeple depremin üzerinden 9 ay geçmesine rağmen hasar tespiti yapmadınız. Keşke bu hatanızı bir de kamuoyuna duyurmasaydınız. Sahadaki eksikliklerinizi kısa sürede gidererek vatandaşın mağduriyetine son verseydiniz.

Haber olacak ve gündeme gelecekler ya hazretler. Bunun getirisi nedir, halktaki tepkisi ne olur diye bir feraset yok yeni dönem bürokratlarda. Varsa yoksa medyada gündeme geleyim ve adım geçsin kompleksi.

Oysa bu haberde adı geçen bürokrat; başarısızlığını, yetersizliğini ve hatasının kendi açıklamasıyla itiraf ediyor.

İtiraf ediyor etmesine de bundan haberi yok. Bizler buradan İl Bürokratlarının miadı doldu derken, heyecanları kalmadı derken, vatandaşa hizmet yerine koltukta kalmanın mücadelesini veriyor derken birileri bize gönül koyuyor.

Valla çok da umurumuz değil. Haber ortada açıklama ortada. Vatandaşın bu habere yorumu; “Başarısızlığın bal gibi itirafı” olduktan sonra bizim ne suçumuz ola ki…