TUNCELİ KOŞTU, ELAZIĞ YUHLİ…

TUNCELİ KOŞTU, ELAZIĞ YUHLİ…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Günlerden beri Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın büyük bir gayret ve özveri göstererek birçoğunu ilk kez keşfederek turizme kazandırdığı bölgelere yönelik tur ve gezi yapılmadığını yazıyor ve ilgili kurumların duyarsızlığından bahsediyorduk.

Biz yazdık, ilgili kurumlar inatla ve ısrarla görmezden geldiler ve bu çağrılarımıza kulaklarını anlaşılmaz bir tavırla tıkadılar.

Söz konusu kanyonlara bırakın tur düzenlemeyi, o bölgelere nasıl gidilir konusunda bile açıklama yapma zahmetinde bulunmadılar.

Hani Elazığlıların “vay emek, zay emek” diye bir sözü vardır. Verilen emek ve gayretlerin boşa gittiğini anlatır bu cümle. Vali Gakko, görevi gereği bugün belki var ama  yarınlarda bu şehirde bulunmayacak olma gerçeğine rağmen üzerine düşeni fazlasıyla yaptı ve bu değerleri şehre kazandırdı. Ama bu toprağın öz evlatlarının üzerindeki ölü toprağı bir türlü atılamadı, atma diye bir gayret ve çaba da  göze çarpmadı.

Niye mi bunları yazdık? İşte size bir İHA Haberi:

“Keban ile Baskil ilçesi arasında Karakaya ile Keban Barajı’nın bağlantı kolu olan bölgede bu yıl yöre sakinlerinin Vali Çetin Oktay Kaldırım’a aktarmasıyla iki kanyon keşfedildi. Vali Kaldırım’ın bir kaç defa ziyaret ettiği kanyonlardan birine Saklıkapı diğerine ise bölgede yaşayan Kara Leylek  ismi verildi. 9 milyon yıl öncesine ait olduğu belirlenen Dünya’nın en yeni keşfi Saklıkapı ve Karaleylek kanyonları, il dışından ilk ziyaretçilerini ağırladı. Tunceli’den gelen yaklaşık 50 kişilik kafile ile Elazığ, Malatya, Diyarbakır ve çevre illerden gelen gruplar Saklıkapı ve Karaleylek kanyonunu gezdi. Bölgeyi gezen kafiledekilerin bir kısmı Kara Leylek’ten ismi verilen kanyonun üst kısmına da çıktı. Tepesinde doğal çökme sonucu oluşan kuş bakışı kalbi andıran alanda ziyaretçiler bol bol fotoğraf çekti ve çektirdi.

“Gezdik, doyamadık”

Tunceli’den yaklaşık 50 kişilik bir kafile ile geldiklerini belirten Hıdır Yanmaz, “Elazığ Valisinin büyük desteği ile ortaya çıkan kanyonu merak ettik, geldik. Çok güzel bir kanyon, beğendik. İleride yine gelmeyi düşünüyoruz. Bütün arkadaşlarımıza dostlarımıza tavsiye ediyoruz. Tunceli’den gelen grup olarak bol bol fotoğraf çektik. Güzel bir gezi oldu. Saklı Kapı Kanyonu gerçekten görülmeye değer bir yer. İlerideki günlerde yaklaşık 150 kişilik bir grubu buraya gelmeyi düşünüyoruz. Kanyondaki doğal güzellikler çok güzel. Merak edip de gelmek isteyen insanlar buralara gelerek görmeliler. Gezdik doyamadık. Tüm doğaseverleri davet ediyoruz” dedi.

Başka söze gerek kaldı mı bilemedik… Yorum da sinirlenmek de afallamak da hatta bir afili cümleler  göndermek hakkı da siz değerli okurlarımızda…