BOŞ ARAZİMİZ YOK

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR. DEMİRDAĞ, ÜNİVERSİTENİN BÜTÜN ALANLARININ EN VERİMLİ ŞEKİLDE KULLANILDIĞINI İFADE EDEREK KESİKKÖPRÜ YERLEŞKESİ İÇİNDE ÖNÜMÜZDEKİ YILARDA BİRÇOK YENİ FAKÜLTE İNŞA EDECEKLERİNİ AÇIKLADI.

BOŞ ARAZİMİZ YOK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erol KARA/Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Hakimiyet Gazetesi’ne gündemdeki konular üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

Prof.Dr.Demirdağ, Kesikköprü yerleşkesini master planı ile yakın bir gelecekte çok sayıda fakülte ve yüksekokulların olacağı büyük kampüs olarak şehre kazandıracaklarını söyledi.

 

ÜNİVERSİTEMİZİN GELECEĞİ

Rektör Prof. Dr. Demirdağ, Kesikköprü mevkiinde bulunan ve sıklıkla tartışma konusu edilen arazilerin Fırat Üniversitesi’nin olduğu kadar şehrin de geleceği olduğunu ifade ederek, uzun vadeli planları içinde olan bu alanlara birçok yeni bölümleri taşıyacaklarını ve yine yeni fakülteler inşa edileceğini ifade etti.

 

BULUNDUĞUMUZ KAMPÜSTE YER KALMADI

Uzun zamandan beri kamuoyunu meşgul eden Kesikköprü arazisi ile ilgili farklı yorum ve değerlendirmelere açıklık getirerek, son noktayı koyan Rektör Demirdağ,“Bulunduğumuz kampüste artık yeni bina yapacak yer kalmadı. Kesikköprü Fırat Üniversitesi’nin geleceğidir. Açmayı düşündüğümüz yeni bölümleri inşallah oraya taşıyarak,  yakın bir gelecekte şehre büyük bir kampüs kazandırmış olacağız” dedi.

 

YENİ BÖLÜMLER KESİKKÖPRÜ'YE

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ, “Fırat Üniversitesi’nin en büyük yerleşkelerinden biri de Kesikköprü yerleşkemizdir. Kesikköprü yerleşkemizde daha önce planladığımız master planımızda da işlediğimiz projelerimiz mevcut, bunlar zamanla hayata geçer fakat ülkemizin geçtiği bu sıkıntılı dönemde bu planlarımızın biraz zamana ihtiyacı var. Orta ve kısa vadede burası inşallah yıllar sonra aynı şekilde büyük bir kampüs olarak şehrimize kazandırılacak. Yıllar içinde kısa dönemde planladığımız temelini yatırımla girdiğinde atmayı düşündüğümüz fakültelerimiz var, bunların bir kaçını burada sıralayabilirim mesela Sosyal Bilimlerle ilgili İlahiyat Fakültemizle ilgili.  Yine bizim planladığımız hukuk fakültemiz var, onu da aynı şekilde düşünüyoruz." dedi.

 

BİR PİST PLANLAMAMIZ VAR

FÜ Rektörü Prof. Dr. Demirdağ,"İktisadi idari bilimlerin temelini orada atmayı düşünüyoruz. Onun dışında şuanda sivil havacılık yüksekokulumuz burada bir kısmı eski havaalanında bir kısmı orada ve orda yine küçük uçakların kalkıp inebileceği bir pist planlamamız var. Onun dışında ziraat uygulama alanlarımız mevcut ve tabii ki daha ileri dönemde birinci aşama veteriner, hastanemizi biliyorsunuz artık, şehir içinde kaldı ve küçük onu oraya planlıyoruz ve akabinde de veteriner fakültemizi de oraya taşımayı düşünüyor ve akabinde de burası hem uygulama alanı hem de eğitim alanı olarak hizmet verecek. Fırat Üniversitesi'nin geleceği Kesikköprü yerleşkesinde” dedi.

 

ÜNİVERSİTE, MEVCUT ALANA SIĞMIYOR

Fırat Üniversitesi’nin şu an bulunduğu alanın artık bina yapımını kaldırmadığına işaret eden Rektör Demirdağ," Alanımızın çoğu yeşil ve ormanlık alan, önümüzdeki yıllarda yeni kampus alanımız Kesikköprü yerleşkesi olacak ve bu alan şehrin de yeni cazibe merkezi olacak” diye konuştu.

 

BULVARLAR BİZİM İZNİMİZLE AÇILDI

Şehrimizin menfaatine, ülkemizin menfaatine olan yatırımla ilgili her türlü konuda şehrimizin önünü açıyor ve açmaya devam ediyoruz ifadelerini kullanan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Demirdağ, bütün paydaşlarımız aynı şeyi yapıyoruz şu anda şuradaki kampüsümüzün hemen dört bir yanında verilen bulvarlar yollar hepsi bizim iznimiz ve onayımızla gerçekleşen uygulamalardır ve bizler şehre verdiğimiz bu katkılardan dolayı oldukça mutluyuz” dedi.