TESBİHLER TOPLANIYOR

TESBİHLER TOPLANIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünyayı kasıp kavuran, ülkemizde de şimdilik iki vakada görülse de artma ihtimal ve istidadı gösteren korona virüsünün yayılmasına karşın birçok tedbirler alınıyor. Hijyen kuralları yanında tokalaşmamak, toplulukların bulunduğu mekanlara gitmemek, mümkün mertebe toplu ulaşım araçlarını kullanmamak ve ortak kullanılan her türlü mekanlardan uzak durmak ve bol bol limon kolonyası kullanmak.

Okulların ve üniversitelerin tatil edilmesi, her türlü kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerin ertelenmesinin yanında Cuma namazının tatil edilip edilmemesi tartışmasının  gölgesinde Elazığ il Müftüsü Yusuf Sarıkaya, güzel bir  uygulamayı dün itibarıyla başlattı ve camilerde herkesin kullandığı ve her biri uzun yıllardan beri camilerde bulunan tesbihleri toplattırdı.

Yıllardan beri binlerce elin değdiği ve halen de değmekte olduğu 99’luk tesbihler dün itibariyle toplatıldı ve camilerimiz olası bir tehdit unsurundan da arındırılmış oldu. Hani yıllarca çekilen tesbihlerin şimdi de toplatılma zamanı geldi.

Bu uygulamasından dolayı İlimiz Müftüsü Sayın Yusuf Sarıkaya’ya teşekkür ediyoruz.