AKSA, AĞIR AKSAK

AKSA, AĞIR AKSAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak tarihinde meydana gelen depremin ardından birçok kamu kurum ve kuruluşu yanında özel bankalar vatandaşın lehine birtakım uygulamalar yapmasına rağmen vatandaştan gelen yoğun talebe rağmen AKSA şirketi herhangi bir açıklamada bulunmamış  ve herhangi bir kolaylık sağlamamıştı.

Yoğun kamuoyu baskısı üzerine önce faturaları üç ay ertelemiş, ardından da Elâzığ genelindeki esnafların kullandıkları elektrikte yüzde 11’lik bir indirime gittiklerini açıklamışlardı.

Elektrikte yapılan bu uygulama yine aynı şirket bünyesinde olan Doğalgaz için gerçekleşmedi ve yüksek miktardaki faturalar gelmeye devam etmişti.

Aksa, doğalgaz konusunda gösterdiği keskin tavrını Milletvekillerimizin Cumhurbaşkanına talebi, Cumhurbaşkanımızın da AKSA’ya talimatları sebebiyle elektrikte alabildiğince yumuşatmış olacak ki faturaların ödeme tarihlerini 12 ay süre ile erteleyebileceğini düşünmüş ve bunu AK Parti MKYK Üyesi Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut’a iletmiş olacak ki milletvekilimiz de bunu kamuoyuyla paylaştı ve vatandaş rahat bir nefes aldı.

Bilindiği gibi milletvekili Metin Bulut, geçtiğimiz haftalar da mecliste Cumhurbaşkanımıza ilettiği notla deprem sonrasında halkımızın AKSA’ya olan borçlarının 3 ay ertelenmesinin vatandaşımız için yeterli olmadığını bunun 12 aya çıkarmasını 12 ay sonra bunun bir defada tahsis edilmesinin vatandaşlara sıkıntı oluşturacağını bu yüzden 12 ay ertelenmesini 12 ay sonrada bunun 12 taksite bölünmesiyle alakalı talebimizi iletmişti.

Meclis teamülleri gereği milletvekillerinin acil olarak çözülmesini istedikleri konuları bilgilendirme kâğıdına yazarak bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verme teamülünü bilmeyen bazı sosyal medya kullanıcıları bu not kâğıdını gayriciddi bulsa da Cumhurbaşkanımız AKSA’ya gerekli talimatını verdi. Bununla da kalınmadı,  bunun için kanuni bir düzenleme gerekiyordu. Milletvekili Metin Bulut, bir kanun teklifi verdi ve sonuç olarak halkımızın rahatlaması sağlanmış oldu.

Bu çalışma ve gayretlerinden dolayı milletvekilimiz Sayın Metin Bulut’a bizler de tüm Elazığlılar olarak teşekkür ediyoruz. Ve bu güzel örnekten hareketle zaman zaman bu sütunlardan yazdığımızı yeniden yineliyoruz. Milletvekillerimizin sahada ve depremzedelerin yanında, bakanların ziyaretlerinde bulunması güzel ama asıl işleri Ankara’da Bakanlıklarda ve TBMM’ye verecekleri Elazığ ile ilgili önergelerde.

Şehir sahipsiz değil. Şehrin yöneticileri zaten hep sahada ve halkımızın yanında. Kısaca onlar görevlerinin başında. Milletvekillerimiz de asıl görevlerinin başında olsunlar ve Ankara’da muslukların açılması ve kaynakların aktarılması için gayret göstersinler. Göreceksiniz bizim yaralarımız çok daha kısa sürede sarılacak ve yeniden ayağa kalkmış olacağız.