TERS İNSANLARIZ VESSELAM!

TERS İNSANLARIZ VESSELAM!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Okulların açılıp açılmayacağı ve eğitimin nasıl olacağı merak edilen konular arasında bulunuyordu. Koronavirüs önlemleri kapsamında mart ayında başlayan uzaktan eğitimin ardından haziran ayında yaz tatili başladı. Öğrenciler heyecanla 2020-2021 eğitim öğretim yılını beklemeye başladılar. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, '31 Ağustos 2020 tarihinde okulları uzaktan eğitimle açıyoruz. 21 Eylül'de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda, aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitime başlanacak. İsteyen özel okullar 17 Ağustos'tan itibaren uzaktan eğitime başlayabilecek.' dedi ve ortalık karıştı.

Birçok yazar ve veli okulların açılmasının uzatılmasının gereksiz olduğunu ve 31 Ağustosta yüz yüze eğitime geçilmesi gerektiğini savunurken bazı çevreler de kararın doğru olduğunu ifade ettiler.

Garip bir yapıya sahibiz millet olarak. Okullar neden açılmıyoruz deriz, okullar açılır ve salgın yaygınlaşır okullar açıldığı için hastalık arttı diyerek her halükarda yetkilileri suçlarız.

İnsan sağlığı eğitimden çok ama çok daha önemlidir ve ihmale gelmez. Hasta olup üniversite hayallerini toprağa gömmek yerine bir süre erteleyip uzaktan eğitimle hedefe ulaşma daha iyi ve doğru değil mi?

Anlaşılan o ki tarihler 21 Eylül’ü gösterdiğinde de yeniden toplanacak bilim kurulu ya uzaktan eğimin devamına karar verecek ya da yüz yüze eğitim başlasa bile okula gelip gelmemeyi velilerin tercihine bırakacak.

İsteyen okula gidip seyreltilmiş sınıflarda eğitim öğretim görecek, isteyen de evde EBA’dan dersleri televizyon ya da internetten takip edecek.

Yüz yüze eğitim olsa bile maske, mesafe ve hijyen gibi hiçbir kural ve sınırlamaların olmadığı bir ortama hangi veli çocuğunu gönderir varın siz düşünün.

Hülasa, bilim Kurulu ve bakanlığı hassasiyetleri ve kararları doğrudur. Okulların açılması çok kolaydır ve tek açıklama ile yapılabilir. Ama sonrası duyarlı idareci ve sorumlu yöneticilerin, bizler için ve çocuklarımızın sağlığı için önemlidir.