TEMİZ İHALE, DÜRÜST YÖNETİM

Elazığ Belediyesi şehrin genelinde gerçekleştirdiği temizlik hizmetlerinde kullandığı çöp toplama, konteyner yıkama, vakumlu araçlar, yeraltı çöp konteynerlerini boşaltma, buharlı yıkama, cadde ve sokak yıkama, cami temizliği, diğer hizmetleri kapsayan araç temin ihalesini gerçekleştirdi...

TEMİZ İHALE, DÜRÜST YÖNETİM
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz yıl taşeron işçilerin kadroya alınması dolayısıyla eleman alımının yer almadığı ihalede sadece araç kiralama hizmet alımı yapıldı.

Geçtiğimiz yıllarda yüzde 6,5 kırımla yapılan ihale bu kez yüzde 21,5 kırımla gerçekleştirildi. Katılımın yüksek olduğu ve 7 firmanın kıyasıya yarıştığı ihalede en uygun teklifi veren ve halen bu hizmeti yürüten firmanın 21,5 kırım yapması belediye için de önemli bir kazanım oldu.

Bilindiği gibi geçmiş yıllarda temizlik ihalesini alan firmaların birçoğu sıkıştırmalı çöp toplama araçlarının standartlara uymaması ve deforme olması sebebiyle akan çöp suları, şehrin genelinde kötü kokuların yayılmasını getirmiş ve vatandaşlardan yoğun tepki alınmış ve bu durum dönemin Belediye Başkanlarını zor durumda bırakmıştı.

Son yıllarda şehrimizin temizlik hizmetlerinde hem kalite hem de geniş bir yelpaze göze çarpmış, başta otobüs durakları, cami halıları olmak üzere toplu kullanım alanlarında ciddi temizlik çalışmaları dikkatlerden kaçmamıştı.

Yönetimde olduğu gibi ihalelerde de şeffaflık ilkesini gözeten Başkan Şahin Şerifoğulları’nı bu kararlı duruşu ve şehrin kaynaklarını en verimli kullanma iradesi dolayısıyla tebrik ediyor, böylesine şeffaf ve adil bir ihale gerçekleştirdiği için alkışlıyoruz.