TEDBİRLER BİZİM İÇİN

TEDBİRLER BİZİM İÇİN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koronavirüs ile mücadele kapsamında hem hükümet hem de valilerin başkanlığında oluşturulan Pandemi Kurulları yeni kararlar alıyorlar.

Alınan kararların temelinde ve özünde bu salgının daha çok yayılmaması ve vatandaşlarımızın bu virüsten korunması gayreti yatıyor.

Zaman zaman hoşumuza gitmeyen kararlar alınsa da bizlere evlerimizin yolu gösterilse de bu kararlar, karar alıcılardan ziyade bizler için bizlerin sağlığının korunması için alınan kararlar.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ile Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları tarafından alınan kararlar ve yasaklara uyulması oranı oldukça yüksek. Cadde ve sokaklarımız genelde boş. Bununla birlikte yeni kararları almak da yine bizler için gerekli oluyor.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, bu kapsamda koronavirüs tedbirleri kapsamında şehre girişlerde tedbirleri artırma kararı aldı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Vali Kaldırım şehre gelinmemesi gerektiğini ifade ederek şehre girişlerde tedbirlerin sıkı olduğunu söyledi.

Vali Kaldırım açıklamasında “Şimdiye kadar #ComeToElazığ dedik, herkesi bu kadim şehri görmeye davet ettik. Şimdi ise belli bir süreliğine tam tersini söylüyoruz. Seyahat İzin Belgesi olmadan veya zorunlu olmadıkça kimse şehrimize gelmesin. Girişlerimizde tedbirlerimiz sıkı. Lütfen herkes, #EvindeKal’sın” diyerek farklı şehirlerden ilimize gelişlere kısıtlama getirmesi hakta da memnuniyet oluşturdu.

Bir kişinin virüsü 30 kişiye bulaştırma özelliği olduğuna dikkat çeken uzmanlar, bir süre daha uyarılara riayet edilmesi ve evden kesinlikle çıkılmaması gerektiğini ifade ediyorlar.

Bizler de hem kendimiz, hem ailemiz hem de yakınlarımız ve sevdiklerimiz için bir süre daha evde kalalım. Çünkü hayat eve sığar..