BİRİLERİ KIZACAK AMA...

BİRİLERİ KIZACAK AMA...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs ile mücadele kapsamında 88 ülkenin, Türkiye'den ekipman desteği istediğini açıklamış.

En son Almanya'nın da 2 milyon maske talebi olduğunu, İngiltere'nin de yeni bir talebi olduğunu ifade eden Koca, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge ile video konferans yöntemi ile görüştü.

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, koronavirüsün yeni merkez üssünün Kuzey Amerika olduğunu belirterek, sağlık çalışanlarının hak ettiği şekilde korunabilmeleri için maske ve vantilatör gibi malzemelerin çok önemli olduğunu vurguladı.

Kluge, bu konuda İtalya ve İspanya dâhil olmak üzere birçok ülkeye yardım eden Türkiye'ye teşekkür etti ve koronavirüsü de yenmek için toplumun fiziksel teması azaltacak şekilde mobilize edilmesi gerektiğini bildirdi. Kluge’nin  "Veri paylaşımı konusunda ise özellikle ölüm oranı verilerinin elektronik platformda paylaşılması konusunda sizi takdir ediyorum. Emsalsiz bir uygulama. Tebrik ediyorum.” Cümleleri Türkiye’nin bu konuda geldiği noktayı ortaya koyması açısından önemliydi.

Tabi bu gerçekler yine gezi zekâlıları rahatsız edecek, bu cümleler doğru değil, bunlar hükümeti öven ısmarlama cümleler diyecekler ama tablo bu. Bu cümleleri sarf eden de Ak partili bir isim değil.  Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü.

Sözümü o ki siz kabul etseniz de etmeseniz de Türkiye artık eski Türkiye değil. Ve Türkiye 2023, 2071 hedefleri koyarken boş konuşmuyor, siyaset yapmıyordu.

Varın siz hala; “devlet gerçek ölüm sayısını saklıyor” cümleleriyle teselli olun. Varın “falan hastanede çalışan doktor arkadaşım var ve hastanede onlarca hasta yatıyor” sakızını çiğnemeye devam edin. Gerçekler bazı zaman art niyetliler  için acıdır. Ve o acı bizler için; ilaçtır, devadır, sağlıktır ve milli gururdur.