TATİLİN ADI: HAZARBABA

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Hakimiyet Gazetesine yaptığı açıklamada,' Düzenlediğimiz festival oldukça güzel ve başarılı geçti. Konaklama konusunda bir otel düşünüyoruz.  Bu oteli özel sektörün yapmasını arzularız. Marka bir otelin gelmesini istiyoruz.' dedi.

TATİLİN ADI: HAZARBABA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Hâkimiyet Gazetesine göl manzarasıyla ayrı bir görsel şölen sunan Hazar Baba Kayak Merkezinde düzenlenen festivali değerlendirdi.

FESTİVAL OLDUKÇA GÜZEL VE BAŞARILI GEÇTİ

Vali Kaldırım yaptığı açıklamada,“ Düzenlediğimiz festival oldukça güzel ve başarılı geçti. Fazlasıyla ilgi gördü hatta trafik bir tıkandı. 3 kilometre kuyruk oluştu. Gelen misafirlerimiz oldukça memnun oldu. CZN Burak, bizi kırmayarak Elazığ’a geldi. Hiç bir ücret almadı. Üç boyunca da güzel tanıtımlar oldu. Kayak merkezimiz oldukça yoğun günler geçiriyor.” dedi.

2 TANE EK KAFETERYA YAPTIK VE PERSONEL SAYIMIZI YÜKSELTTİK

Kayak merkezinin ziyaretçi sayılarında çok fazla artış meydana geldiğini ifade eden Vali Kaldırım,“ Ziyaretçi sayımız şimdiden 3’e katlamış durumda. Yarıyıl tatilinde günlük ziyaretçi sayısı bini geçiyor. Hafta sonları ise üç binden fazla oluyor. 3 tane yeni otopark yaptık ama yine yetmiyor. Kafeterya hizmetlerini artırdık. 2 tane ek kafeterya yaptık. Personel sayımızı yükselttik. Mekân sayımızın çoğalttık. Birçok etkinlik alanlarını genişlettik.” dedi.

EN BÜYÜK TALEP KONAKLAMA, BUNUN İÇİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Hazarbaba Kayak Merkezinin bütün bakımlarının yapıldığını belirten Vali Kaldırım,“ Yeni kayak malzemeleri aldık. Kısacası her şeyi yeniledik. Giden vatandaşlarımız da memnun. Tabi en büyük talep konaklama. İnşallah bu konu için çalışmalar yapıyoruz. Kanada’dan uluslararası deneyimi olan bir firma getirdik. Plan ve fizibilite çalışması yapıyor. 3 tane pistimiz var ama 7-8 kilometrelik pistler için çalışıyoruz. Bütün bunlar ile birlikte Türkiye’nin en uzun zipline alanı var hizmete girdi. Salıncak ve macera parkımız var. Hepsi ile birlikte yılın 12 ayı işleyen bir yer olacak.” diye ifade etti.

BU OTELİ ÖZEL SEKTÖRÜN YAPMASINI ARZULARIZ

Vali Kaldırım,“ Gelen misafirlerin ortak görüşü, Türkiye’nin en güzel manzaralı kayak merkezlerinden birisi. İnşallah daha iyi olacak. Konaklama konusunda bir otel düşünülüyor.  Bu oteli özel sektörün yapmasını arzularız. Marka bir otelin gelmesini istiyoruz. Bu kapsam da çalışmalarımız var. Ayrıca ciddi bir büyük kafeterya ihtiyacı var orda.  Bizim kafeteryalar yoğunluktan dolayı yetmiyor. “ dedi.

KAYAK MERKEZİMİZ FİYAT KONUSUNDA TÜRKİYE’NİN EN AVANTAJLI MERKEZİDİR

İl dışında gelen misafirlerin Hazarbaba Kayak Merkezinin kar kalitesini ve fiyat avantajlarını çok beğendiğini ifade eden Vali Çetin Oktay Kaldırım,“Kayak merkezimiz fiyat konusunda Türkiye’nin en avantajlı merkezidir. Kayak merkezi için günlük servis kaldırıyoruz.  Öğretmenevi önünden kırk kişilik servislerdi. Ama bunun yetmediğini gördük. Özellikle dün bana inanılmaz bir talep geldi. Bugün 5 tane otobüs gönderdik, hepsi de dolu bir şekilde gitti. Bu hizmetimizi de özel idare olarak ücretsiz veriyoruz. “ dedi.

KANYONLARIMIZ İÇİN TURİZM BAKANIMIZI DAVET EDECEĞİZ

Vali Kaldırım,“ Kanyonlarımız ile ilgili de çalışmalar yapıyoruz. Yaz ayında bir etkinlik düşünüyoruz. Bir müzik etkinliği düşünüyoruz. Çok ünlü isimleri davet edeceğiz. Ayrıca Turizm Bakanımızı da davet edeceğiz. Ulusal bir etkinlik düşünüyoruz. Ayrıca Hazar gölünde su sporları ve dalışla alakalı bir festival düşünüyoruz. “ diye ifade etti.