TAŞINMA BAŞLIYOR

Erkan BAY/Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belirlenen ve kent içinde kaldığı için taşınması planlanan 135 sanayi sitesi arasından öncelikli olarak taşınacak olan 10 sanayi sitesi belirlendi.

TAŞINMA BAŞLIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Üretim Reform Paketi kapsamında, Elazığ ile birlikte 10 ilin sanayi sitelerinin taşınma süreci başladı.

TAŞINMA SÜRECİ ZORAKİ DEĞİL GÖNÜLLÜ

Sanayi sitelerinin şehir dışına taşınma sürecinin zoraki değil gönüllü olacak.İlk etapta taşınacak ve Elazığ’ın da bulunduğu  10 sanayi sitesinde 6 bin 181 sanayi işletmesi ve 40 bin çalışan bulunuyor.

DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ VERİLECEK

10 sanayi sitesinin taşınma sürecindeki altyapı, üstyapı, arsa edinme gibi maliyetlerin karşılanabilmesi için sanayicilere düşük faizli kredi desteği verilecek.

ARAZİ TEMİNİNİN MALİYETİ 280 MİLYON LİRA

Elazığ dahil  10 sanayi sitesinin taşınması için arazi temininin maliyetinin 280 milyon lira toplam taşınma maliyetinin ise 2.2 milyar lira olarak öngörüldüğünü belirtildi.

 

İLK ETAPTA TAŞINACAK SİTELER

Isparta Merkez (Yeni Sanayi Sitesi)

Kastamonu KSS Yapı Kooperatifi

Düzce Sanayi Çarşısı Sanâtkarlar Küçük Sanayi Kooperatifi

Malatya Küçük Sanayi Sitesi

Elazığ Merkez Sanayi Sitesi

Rize Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi

Sivas Keresteciler Marangozlar ve Oto Tamircileri KSS, 100. Yıl KSS

Bursa Yenişehir Sanayi Sitesi

Tokat Merkez Sanayi Sitesi

İMAR İMKÂNI VERİLEBİLİR

Sanayi sitelerinin şehir dışına taşınmasıyla boşalacak arazilerin nasıl değerlendirileceği de gündemde. Şehrin durumuna göre imar imkanı verileceğini yada söz konusu arazilere alışveriş merkezi yapılabileceğini belirtiliyor.

OCAK 2018’DE ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

Sanayi Sitelerinin taşınması ile ilgili çalışmaların 2018 yılının Ocak ayında başlanacağını belirtildi.Sanayi sitelerini, mülk sahipleri ve belediyelerle anlaşarak, şehir dışına taşınacak ve bu Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde olacak.