Bay Kemal'den Özgür Bey'e

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti Genel Merkezi'nde 1,5 saat süren bir görüşme yaptı.

Bay Kemal'den Özgür Bey'e
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Görüşmeyi değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu adımın atılmasıyla Türkiye'de siyasetin yumuşama dönemine girdiğini belirterek, "İktidar ve ana muhalefet arasında olumlu bir gelişmedir. Ben de Özgür Bey'e ilk fırsatta böyle bir ziyaretin karşılığını yapacağımı söyledim. Türkiye'de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum " ifadesini kullandı.

Erdoğan’ın bu yaklaşımı siyasi partiler arasında bir yumuşama ve karşılıklı diyalog sayfasını açarken toplumun kutuplaşmasının da önüne geçen önemli bir adım oldu.

Siyasette ve yönetimde bu tür olumlu rüzgârların esmesi toplumda da müspet karşılık buldu. Erdoğan’ın da kısa bir süre öncesine kadar ana muhalefet partisi lideri  için kullandığı Bay Kemal söylemi yerine Özgür Bey söylemi, bu sürecin başlamasının da ilk adımı oldu.

Umarız bu yaklaşım diğer parti liderlerinde de karşılık bulur ve birbirlerine sataşma yerine karşılıklı uzlaşma ile birçok sorunun birlikte çözülmesine katkı sunarlar.