TAPU 'STOP'

PANDEMİ SÜRECİYLE BAŞLATILAN ESNEK ÇALIŞMA, BAZI YÖNETİCİLERİN İŞBİLMEZLİĞİ VE DUYARSIZLIĞI SEBEBİYLE BİRÇOK KURUMDA İŞLERİ DURMA NOKTASINA GETİRDİ. TAPU İŞLEMLERİNİN YOĞUN YAŞANDIĞI BU GÜNLERDE TAPU MÜDÜRLÜĞÜNDE PERSONEL OLMADIĞI GİBİ MUHATAP DA YOK…

TAPU 'STOP'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pandemi sürecinde salgının seyrini azaltmak amacıyla hükümet ve Pandemi Kurulu kararlarıyla işlerin aksatılmaması ve vatandaşların mağdur edilmemesi şartıyla başlatılan esnek çalışma, bazı kurumlarda işlerin tamamen askıya alınmasını getirdi.

KÖTÜ AMAÇLA MI KULLANILIYOR ?

Hükümetin ve Pandemi kurullarının kararı olarak hayata geçirilen ve amacı vatandaşlar kadar çalışanları da salgından korumayı amaçlayan tedbirler kapsamında hayata geçirilen esnek çalışma, kurum yöneticilerinin plansızlığı ve yeteneksizliği sebebiyle kamu hizmetlerini durma noktasına getirmiş durumda.

Esnek çalışma genelgesini bahane ederek vatandaşların acil çözülmesi gereken problemlerini çözme ve yığılmayı önleme yerine kurumları kapatma noktasına getiren yöneticiler sebebiyle vatandaşların birçok konuda mağduriyet yaşadığı iddia ediliyor.

TAPU MÜDÜRLÜĞÜ KAPANMIŞ GİBİ

Pandemi döneminin getirdiği esnek çalışmanın kendisini en çok hissettirdiği ve personel yetersizliği sebebiyle işlemlerin durma noktasına geldiği kurumların başında ise Elazığ Tapu Müdürlüğü geliyor. Vatandaşa sistem üzerinden randevu verildiği halde işlemlerin yürümediği tapu müdürlüğünde yeterli personel olmadığı gibi vatandaşların konuyu iletecekleri bir muhatap da bulunmuyor.

Aldıkları randevunun saatinden önce müdürlüğe gelen vatandaşlar, randevu vakti geldiği halde içeri alınmıyor ve uzun süre dışarda bekletiliyor. Satışa konu olan gayrimenkulün alan ve satan taraflar ile hissedarların uzun süre bekleme mağduriyetlerinin  günlerden beri sürdüğü iddia ediliyor.

DEPREM SONRASI KURUMUN İŞLEVİ ARTTI

Tapu Müdürlüğünün sadece gayrimenkul alım satım işlemleri ile yeni tapu kesme birimi olmadığını, tevhit- ifraz işlemleri yanında özellikle 24 Ocak depremi sonrası yıkılan ya da hasarlı olan binalarla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü,  Elazığ Belediyesi ile AFAD’a yapılacak her türlü müracaat ve itirazlarda ibraz edilmesi gereken belgeleri veren kurum olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, bu zorlu süreçte kurumun duyarsızlığı, ilgisizliği ve vurdumduymazlığı ile sıkıntılı günler yaşadıklarını ifade ediyorlar.

Deprem sonrası oluşan yoğunluk için personel ihtiyacı başta olmak üzere diğer konularda da eksiklikleri olduğu görülen Tapu Müdürlüğünde bu eksikliklerin kısa süre içerisinde giderilmesi gerekiyor.

İL DIŞINDAN GELENLER DAHA ÇOK MAĞDUR OLUYOR

Alım satım amacıyla randevu alındığı gün için ilimize gelen ve aynı gün uçakla dönmek zorunda olanların daha çok mağdur olduğu Tapu Müdürlüğünde, bu olumsuzluğu gidermek için herhangi bir adım atılmaması ve önlemler alınmaması da tepkilere yol açıyor. Esnek ya da dönüşümlü çalışmanın kamu kurumlarının yapması gereken zorunlu hizmetlerden alıkoymaması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, bu konuda memnuniyet odaklı hizmet anlayışının pandemi süreci gerekçe gösterilerek askıya alındığını ifade ediyorlar.

YETKİLİLER EL ATMALI

Alım-satım işlemlerinin yoğunluk kazandığı bu günlerde Tapu Müdürlüğündeki personel yetersizliği ve işlemlerin olması gerekenden çok daha uzun sürmesinden kaynaklı probleme, başta İlimiz Valisi Erkaya Yırık olmak üzere yetkililerin el atması gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar, bu kurumun kendi eksikliklerini de gidererek işlemlerini hızlandırma noktasında adım atması gerektiğini, bu yapılmadığı takdirde önümüzdeki günlerde vatandaşın tepkisinin daha da artacağı ve istenmeyen olayların yaşanabileceğini ifade ediyorlar.