HADİ TUNÇ DESTEĞİ

Zaman zaman bizler de bu köşeden önemli mevki ve makamlarda olan hemşerilerimizin ilimize yönelik herhangi bir katkı ve hizmetlerinin olmadıklarından hareketle sitemlerimizi ilettik. Sitem sevgiden doğar sadedinde ortaya koyduğumuz eleştiriler, aslında şehrin de bir beklentisi ve talebiydi.

HADİ TUNÇ DESTEĞİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu talebe, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı  olan hemşerimiz Mehmet Hadi TUNÇ tarafından olumlu cevap geldi. Şehrimizde hem şahsiyeti hem de bürokratlığı ile tanınan ve sevilen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Genel Müdürlüğü görevinde yüzlerce hemşerimizin iş ve aş kapısı olarak gördükleri Hadi Tunç, 2021 üretim sezonunda kullanılmak üzere ilimiz ve ilçelerde toplam 41.675 kg Macar Fiği ve 25.000 kg Yem Bezelyesi tohumu dağıtımı yapılmasını ve dağıtılacak tohumun ücretinin  % 75'i Bakanlık ve İl Özel İdaresi tarafından karşılanacağını sadece % 25'ini  çiftçinin  karşılayacağı müjdesini verdi.

Hayvancılık sektöründe önemli bir konumda olan ilimizde çiftimize yem konusunda yapılan bu önemli katkı doğal olarak maliyetlerin düşmesini ve üreticinin derin bir nefese almasını sağlayacak. Çünkü besiciliğin en önemli girdisi yem ve yem ürünleri.

Bu bir başlangıç olsun diyoruz ve bu beklentinin arpa ve buğday tohumlarında da bekliyoruz. Malum Ekim ayına girdik. Ekim ayı ile birlikte tohumlar da tarla ile buluşacak. Kaba yem bitkileri için şehrimize yaptığı bir jest için teşekkür ediyor, aynı uygulamanın arpa ve buğday için de yapılmasını Bakan yardımcımız sayın Hadi Tunç’tan bekliyoruz.