TANITIMA TOLGA AĞAR DAMGASI

ELAZIĞ, VALİ KALDIRIM'IN BAŞLATTIĞI TURİZM VE TANITIM ATAĞINDAN SONRA ŞİMDİ DE VİZYONER KİŞİLİĞİ İLE ŞEHİR HALKI TARAFINDAN TAKDİR EDİLEN AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ZÜLFÜ TOLGA AĞAR'IN ÖNERİ VE ÖNCÜLÜĞÜNDE YÖRESEL DAMAK VE ENERJİ KAYNAĞIMIZ OLAN 'ORCİK FESTİVALİ'NE HAZIRLANIYOR

TANITIMA TOLGA AĞAR DAMGASI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ, özellikle Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın göreve gelmesinin ardından etkin ve sürekli gündemde tutulan bir tanıtım atağıyla gündeme geldi. “Come to Elazığ” sloganıyla başlatılan tanıtım çalışmaları sloganla kalmayıp hem hemen her hafta yeni bir saklı güzelliğin bizzat Vali Kaldırım tarafından resimleri ile birlikte tüm dünyaya tanıtılması etkinliği ile sürdürülebilir bir hal aldı.

Vali Çetin Oktay Kaldırım, bir yandan turizm potansiyellerimizi ortaya çıkartırken bir yandan da bu güzellikleri turizmin hizmetine sunmak için gerekli projeleri hazırlayarak hayata geçirdi.

HARPUT HAYAT BULUYOR

Vali Kaldırım’ın bacasız sanayi olan turizmi ayağa kaldırmak ve şehirde ekonomik canlılık oluşturmak amacıyla başlattığı çalışmalardan ilk önce Harput nasibini aldı.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile birlikte Harput’ta seri toplantılar yapan ve projeleri belirlenen hizmetlerden Kürsü başı ve Gastronomi müzesinin müjdesini de Başkan Şerifoğulları halka duyurdu.

Balakgazi parkına inşa edilecek cam teras çalışmalarının  teknik hazırlıkları da devam ediyor.

Harput’la birlikte şehir halkının bile bilmediği ve ilk kez duyduğu saklı güzellikler Vali Kaldırım’ın gayretleri ile bir bir gün yüzüne çıktı. Tekne turu yapılan mekanlar, kanyonlar, seyir tepeleri, eşsiz tabiat harikası mekanları turizme kazandırmak gibi şehre kalıcı hizmet sunmak noktasında gayret gösteren Vali Kaldırım’ın hızına ne yazık ki il bürokratları yetişemiyor.

Hedefi gösterip bu konuda çalışma yapılması hususundaki yönlendirmeleri ne yazık ki Ak Partili ağır  bürokrasinin çarkları arasında ve sumen altında yok olup gidiyor.

BÜROKRASİ UYUDU SİYASET EL ATTI

Şehrin tanıtımı ve yöresel damak tatlarını tüm dünyaya tanıtmak konusunda her zaman sınıfta kalan il bürokratlarının çaresizliğini  ve tembelliğini  gören siyaset kurumu duruma el koydu ve şehrin en üst seviyede tanıtımına katkı sunmak amacıyla Ağustos ayı sonunda Orcik Festivali’nin düzenleneceğini ilan etti.

TOLGA AĞAR VİZYONERLİĞİ

Kamuoyundan ve özellikle de gençlerden gelen “Tolga Abi bizi festivale götür” çağrısına kayıtsız kalmayan Ak Parti Milletvekili Tolga Ağar, “Sizi festivale götürmüyorum, festivali size getiriyorum” diye cevaplandırarak Ağustos ayı sonlarında Orcik Festivali düzenleneceğinin müjdesini verdi.

İLK TEBRİK VALİ KALDIRIM’DAN

Ak Parti Elazığ Milletvekili Tolga Ağar’ın Festival müjdesine ilk teşekkür Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’dan geldi.

KALDIRIM: FESTİVAL GENÇLİĞE ENERJİ VERECEK

Milletvekili Ağar’ın festival teklifini “harika bir fikir” olarak değerlendiren Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Kıymetli Milletvekilim Sayın Zülfü Tolga Ağar, bu harika bir fikir... Yenilebilir enerji Orcik’in festivali gençliğe enerji verecek... Biz de bu festivale desteğimizi veriyor ve bütün dünyayı marka şehir Elazığ’ımıza davet ediyoruz... #FestElazığ #ComeToElazığ” ifadeleriyle festivale tam destek verecekleri ilan etti.

YENİLENEBİLİR ENERJİ ORCİK

Vali Kaldırım mesajında şehrimizin doğal damak ve enerji kaynağı olan Orcik’i “yenilebilir enerji” olarak tarif ederek ,etkileyici bir slogan kullanması, festivalin amacına ve hedef kitlesi olarak gençliğe ayrı bir heyecan kattı.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “BİZ HAZIRIZ”

Milletvekili Ağar’ın festival önerisine ilk destek veren yöneticilerden biri de Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları oldu.

Şerifoğulları sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Biz gücümüzü gençlikten alan, gençlerle bir olanız. Gençlerin istediği yerde biz de varız. Sayın Vekilim Zülfü Tolga Ağar, Orcik Festivali’ne Elazığ Belediyesi olarak hazırız” diyerek desteğinin tam olduğunu ifade etti.

BULUT: GENÇLİKLE YOLA ÇIKTIK

Milletvekili Tolga Ağar’ın festival teklifine Ak Partili diğer milletvekillerinden de destek geldi. AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut;  “Gençlerle yola çıktık. Gençlerle yürüyoruz. Gençlik nerde biz oradayız. Milletvekili arkadaşımız Zülfü Tolga Ağar, orcik festivaline biz de hazırız” ifadelerini kullanarak desteklerini açıkladı.

BALIK: GENÇLERLE FESTİVALE

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık da festivale desteğini; “Çok genç olmasak da gençliğin dinamizmi bize de enerji veriyor. Gençlerle birlikte biz de orcik festivaline hazırız. Sn Vekillerim Zülfü Tolga Ağar ve Metin Bulut  #BirlikteVarız” paylaşımları ile açıkladı.

DEMİRBAĞ: “BEN DE HAZIRIM”

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Gençlerimiz de istekleri de her daim bizler için değerli olmuştur. Vekilim Zülfü Tolga Ağar, Orcik Festivali’nde gençlerimizle el ele olup Elazığ’ımızı dünyaya tanıtmak için ben de hazırım. #orcikfestivali #elazıg” paylaşımda bulunarak festival için “ben de varım” dedi. 

EROL’DAN AK PARTİ SLOGANIYLA FESTİVALE DESTEK

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol da milletvekili Tolga Ağar’ın festival çağrısına kayıtsız kalmadı ve desteğini açıkladı. Hem de Ak Parti’nin yıllardan beri Türkiye hem de her şehir için kullandığı “Her şey Elazığ için” sloganını paylaşarak…  CHP’li Erol mesajında;  “Parti ayırımı gözetmeden Elâzığ’ımız için yapılan her güzel projede biz de varız. Geleneksel damak tadımız olan orcik festivali için desteğimizi veriyor ve tüm halkımızı davet ediyoruz. #HerŞeyElazığİçin #FestElazığ” İfadelerine yer verdi.

EĞLENCEDE KALMASIN

Gençlerin taleplerine duyarsız kalmayarak Orcik Festivali yapılması yönünde tüm siyasi ve idari desteği alarak yola çıkan Tolga Ağar’ın bu gayretinin sadece eğlence ve iki günlük konserden ibaret olmaması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, özellikle orcik ve üzüm yan ürünlerinin yeterince tanıtımının yapılması, şık ve zarif ambalajlarla hediyelik ürün statüsünün geliştirilmesi yönünde özellikle Ticaret ve Sanayi Odası ile başta MÜSİAD, TÜMSİAD, ARSİYAD olmak üzere ekonomi merkezli kurulan SİAD’ların ciddi çalışmalar yapması gerektiğini ifade ediyorlar.

SORUNLAR DA TARTIŞILMALI

Orcik Festivalinin iki günlük karnaval havasında geçirilecek bir festival olmamasını ,üzüm üreticileri ile üzüm ürünlerinden başta orcik ve pekmez imal eden üreticilerin sorunlarının ve çözüm yollarının konuşulacağı açık oturum ve panellerin olması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, bu festivalin günü birlik değil sürdürülebilir bir tanıtım ve şehrin ekonomisine katkı sunan bir etkinlik haline dönüştürülmesini istiyorlar.

ÖZENDİRİCİ YARIŞMALAR

Festival kapsamında tüm üreticilerini özendiren yarışmalar yanında dereceye giren üreticilerden kamu kurumlarının ya da özel kurumların üzüm alımı yaparak destek vermelerinin isabetli olacağını belirten vatandaşlar, özellikle şık ambalajlar halinde tüm bakanlara ve üzüm ve üzüm sektörünün aktörleri olan firmalara hediyelik ürünler gönderilmesinin doğru olacağını ifade ediyorlar.