TABLO POLEMİĞİ

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kendinden beklenmeyen ve bazı çevreleri ters köşe eden bir hamle yaptı ve Fatih Sultan Mehmet'in kendi döneminde yapılıp günümüze gelebilmiş üç orijinal portresinden birini, Londra'da yapılan açık artırmada 770 bin sterline (yaklaşık 6,5 milyon lira) satın aldı.

TABLO POLEMİĞİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul’un fethini işgal olarak gören kahir ekseri CHP’lilerdi ters köşe olan. Ak Parti cenahı ise daha çok olayın, bu kadar parayı bu tabloya vermek yerine fakir fukaraya yardım edilseydi modu ve sadedinde...

İşin doğrusu İmamoğlu belki de ilk defa doğru ve önemli bir iş yapmıştır. Her ne kadar tablonun sahte olduğu, Fatih’in karşısında duran gencin kim olduğuna dair tartışmalar devam etse de İstanbul  Fatihi’nin  resmi İBB’ye yakışırdı ve öyle de oldu.

Gelelim kriz günlerinde insanlara yardım etmek varken bu paranın israf edildiği eleştirisine. İBB, kovid sürecinde vatandaşa yardım yapmaya başlamış ve güzel tepkiler de almıştı. Ancak hangi akıl ve mantıktır bilinmez hemen devreye girildi ve CHP’li belediyelerin yardımları engellendi. Ve bu hamle, yasak getirenlere değil İmamoğlu’na büyük puan kazandırdı.

Haliç’in rengi ve kokusu, Esenyurt’taki sel ve su baskınları, Büyükçekmece gölündeki balık ölümlerinden sonra, Fatih’in tablosunun alınması İmamoğlu’nun eksilerini artıya çevirir mi bilinmez ama tablo olayı doğru ve isabetli olmuştur.