HARPUT'UN KURTULUŞU

Harput'un tarihi misyonunu korumakla birlikte ziyaretçi sayısını artırmak ve sadece yemek yenilip dönülen bir mekân olmaktan kurtarmaya yönelik çok şeyler söylendi, çok önerilerde bulunuldu.

HARPUT'UN KURTULUŞU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Harput’a dışardan gelen her bir vatandaşın yarım saat içinde tükettiği bir Harput’tan yarım gününü verdiği ve gezmeye doyamadığı bir Harput’a geçişte en önemli çalışmalar, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları tarafından gerçekleştiriliyor.

Harput yolu üzerindeki peyzaj ve çevre düzenlemesi çalışmaları, geçmişte restore edilen konakların müzelere döndürme çalışmaları, Balakgazi Parkı’nın yeniden ihyası ve şehre yeni bir heyecan veren cam teras projesi ile Harput yeniden ayağa kalkıyor.

Tüm bu çalışmaların yanında Harput’un canlı bir turizm merkezine dönüşmesinin en önemli şartlarından biri de tarihi bedesten çarşısının yapılması ve geleneksel el sanatları ve mesleklerinin sembolik de olsa ihya edilmesi be turistik eşyaların satışının yapılması.

Bedestenle birlikte Harput’u canlı tutacak önemli bir proje de yazlık ya da dört mevsim kalınacak konutların yapılması. Harput Muhtarı Zülfü Demirpolat ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum arasında yapılan görüşme neticesinde Harput eteklerinde 150 ile 250 konut yapılması haberi yeni bir heyecan yaratmış durumda.

Harput Muhtarı Zülküf Demirpolat’ın “inşallah lafta kalmaz” cümlesinden her ne kadar bir muallaklık kokusu gelse de bu konu tüm siyasi aktör ve il yöneticilerimizin  de gündeminde olması gereken elzem bir konudur ve takip edilmelidir.