SUS PAYI MI?

SUS PAYI MI?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Gül muhtarlara, belediye tarafından verilen 300 liralık maddi desteğin sus payı olmadığını söylemiş. Belli ki bu beyanı kendilerini eleştiren bazı muhtarlara cevap olarak ifade etmiş.

Bilindiği gibi Elazığ Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısında ilimizde görev yapan 38 mahalle muhtarının büro giderlerini ödeme kararı almıştı.

Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Gül, belediyenin muhtarlara vereceği 300 liralık desteğin az ama iyi bir çalışma olduğunu kimseden sus payı almadıklarını belirterek muhtarlıkların da bir devlet kurumu olduğunu ve bu giderlerin karşılanmasının doğru olduğunu vurguladı.

Muhtarlara değil de muhtarlık tüzel kişiliğine başta doğalgaz, elektrik ve diğer kırtasiye masrafları için Elazığ belediyesi tarafından verilen 300 TL  aslında halkımızın daha hizmet alması için verilen bir katkıdır. Hiçbir muhtarın bu para dolayısıyla sorumluluklarını ötelemesi hele hele sus payı olarak değerlendirilmesi asla söz konusu bile olamaz.

Mütevazı miktarda yapılan maddi yardımın muhtarlık binası ihtiyacını ne kadar karşılar ya da karşılar mı bilmeyiz ama muhtarlarımız mahallesi kadar şehrine de hizmetten başka amacı olmayan  seçilmiş insanlardır.  Karşılığı ve bedeli ne olursa olsun, ne hizmetten ne de gördükleri bir yanlıştan dolayı susacak kadar değersiz insanlar değillerdir.