SÜRPRİZ İSTİFAYA SÜRPRİZ ATAMA

SÜRPRİZ İSTİFAYA SÜRPRİZ ATAMA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

8 Kasım 2020'de sağlık sorunları sebebiyle görevinden affını isteyen eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın affı kabul edilmiş, aynı akşam Cumhurbaşkanı kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan atanmıştı.

Atamanın ardından Meclis'teki makam odasında personel ile vedalaşan Bakan Elvan; "Benim için de sürpriz oldu. Berat Bey ile görüştük. Biz de teşekkür ettik hizmetlerinden dolayı. O da bize başarılar diledi." ifadelerini kullanmış. Elvan, "Önceden bilginiz var mıydı?" sorusuna ise "Hayır" yanıtını vermiş.

Sürpriz bir şekilde görevden af dileyip ayrılan Berat Albayrak’ın yerine yine sürpriz bir şekilde Lütfi Elvan atanmış oldu.

Lütfi Elvan’ın Kalkınma Bakanlığı yaptığı dönemde yakın bir arkadaşının “rakam ve hesap uzmanı” olarak gıyabında övgüyle bahsetmesi, reklama değil işine odaklı bir çalışma disiplininin olması ülke ekonomisi adına da bir umut ışığı olarak görülüyor.

Piyasaların ateşinin düşeceğine ve dövizin normal seyrine düşeceği beklentisi olsa da görünen o ki bu durum sadece Türkiye’nin konumu ile ilgili değil. Covid 19 aşısının bulunması, hatta bulunma ihtimaline çok yaklaşılmasının bile piyasaları etkilediği bir dönemde,  bir ismin ya da bir bakanın değişikliğinin ülke ekonomisine nasıl yansıyacağını önümüzdeki süreçte bakıp izleyeceğiz.