Suç mahallesi, spor mahallesi oldu

Elazığ'ın suçla anılan mahallesi Aksaray, kurulan spor kulübü ile mahalle gençliğinin kötü alışkanlıklardan uzak durmasına vesile oldu

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Suç mahallesi, spor mahallesi oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Gençlerin kötü alışkanlıklar ve kahve köşelerinden kurtulması adına 2009 yılında kurulan Aksaray Gençlikspor Kulübü, bir çok branşta yakaladığı başarılarla dikkatleri üzerine çekiyor. Boks, Kick Boks, Tekvando ve futbolda sayısız sporcu yetiştiren kulüp, voleybol branşıyla da 2. lige yükselmenin hesaplarını yapıyor. Tunceli’de yapılan 1. tur maçlarında tüm rakiplerini yenen muhtarlarının tabiriyle şehrin en geri kalmış mahallesi, 2. tura yükselme adına Adıyaman’da Elazığ’ı temsil edecek. Gençliğin kötü alışkanlıklardan uzak kalması adına kurulan Aksaray Gençlikspor Kulübü, yakaladığı başarılarla da adından söz ettiriyor.

BAL: “GELDİĞİMİZ NOKTA BİZE BAŞARI GETİRDİ”

Mahallelerinin uyuşturucuyla, suçla anıldığına dikkat çeken Aksaray Mahalle Muhtarı ve Aksaray Gençlikspor Kulüp Başkanı Özcan Bal, “Mahalledeki ağabeylerimizle gençleri bu alışkanlıklardan nasıl uzak tutabiliriz diye düşündük ve spor kulübü kurmaya karar verdik. Dünyada gençliği bir araya getirebilme adına en büyük araç kesinlikle spordur. Boks, Kick Boks, Tekvando, Futbolda ve son olarak voleybolda branşlarımızı kurduk. Bir çok branşımızda Türkiye derecelerimiz var. Aksaray mahallesindeki gençlerin içinde bir spor heyecanı var. Bu gençlikle birlikte başarı elde edeceğimizi biliyorduk. Uyuşturucu olsun, kahve köşeleri olsun tek amacımız gençliği bu alışkanlıklardan uzak tutmaktı. Geldiğimiz nokta bize başarı da getirdi. Amatör bir ruhla çocuklarımız yıllardır bizimle birlikteler. Elimizde imkan yokken bu başarılar geldi. İnşallah bundan sonra destek verilirse biz daha iyilerini yapacağız” dedi.

“GENÇLİĞİ AYAĞA KALDIRABİLMEMİZ İÇİN SPOR OLMAZSA OLMAZIMIZDI”

Muhtar olmasında en büyük etkenin sporcu ailelerinin kendisine yaptığı baskı olduğunu kaydeden Bal, “Mahallemiz şehrin en geri kalmış mahallesiydi. Yıllardır şehrin sorunlarının içinde yaşayan bir mahalleyiz. Bu gençliği ayağa kaldırabilmemiz için spor olmazsa olmazımızdı. Biz bu suç algısını çocuklardan siliyoruz. Benim 11 yaşında bir oğlum var. Mahallede yüzlerce genç tanıyor. Bu gençler spor sayesinde kaynaşıyor. Spor yapan bir genç suça karışan arkadaşını ortamdan çekmesini biliyor. Sporla birbirini tanıyan insanlar suç oranını düşürüyor” ifadelerini kullandı.

“MAHALLEDE 6 OKUL VAR, 1 SPOR SALONU YOK”

Aksaray mahallesinde 6 okul olmasına rağmen bir tanesinde bile spor salonu olmadığına dikkat çeken Aksaray Gençlikspor Başkanı Özcan Bal, “Belediye başkanımızdan Allah razı olsun parklarımızda spor aletleri yapıldı. Genç yaşta çocukları spora itmemiz gerekiyor. 6 okulumuz var 1 tane spor salonumuz yok. Belediye başkanımız bize spor salonu için de söz verdi. Geçmişte bu kadar suçla anılan bir mahalle nasıl oldu da bu başarıları elde etti. 17-19 Ocak tarihlerinde 2. lige yükselme voleybol maçlarımız var. Aksaray gibi şehrin en geri kalmış mahallesi gidip şehri temsil edecek. Bu ortamı nasıl geliştirebiliriz diye şehrin siyasilerinden destek beklediğimizi belirtmek isterim. Bugüne kadar da bizlere destek veren isimlere teşekkür ederim. Özellikle sayın Veysel Demirci beyefendi mahallemizde büyüyen ve her zaman yanımızda olan değerli bir iş adamı. Her zaman yanımızda oluyor ve olmaya da devam edecek inşallah” diye konuştu.

SPORCULAR KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK KALDIĞI İÇİN MİNNETTAR

Kulübün on yıllık geçmişe sahip olduğunu belirten voleybolcu Barış Özdemir (23), “Voleybol takımımız bu yıl kuruldu. Ben çok mutluyum. Çocuklarımızın kenar köşeye değil de spora teşvik edilmeleri gerekiyor. Sporun kötü alışkanlıklardan uzak kalmada önemli bir etkisi oluyor. Çocukların elinden tutulmadığı zaman yanlış yollara sapılabiliyor. Uyuşturucu kullanan arkadaşlarımız vardı. Spor sayesinde biz bunu bitirdik. Mahallemizde çok küçük seviyelere indi. Biz güçlü bir takımız. 1. Etap’ta üç maç yaptık ve hepsini 3-0 kazandık. Ben takımımızın Adıyaman grubundan 2. lige çıkacağına inanıyorum” dedi.

Kötü alışkanlıkları olan bir çok arkadaşı olduğunu dile getiren Mustafa Hazar Alkan (18), “Bir çok madde kullanan ve spor sayesinde onlardan kurtulan arkadaşlarım oldu. Başkanımıza çok teşekkür ederiz bizleri kurtardık bu kötü işlerden. Mahallemiz kötü alışkanlıklarla anılan bir mahalle. Biz mahallemizi bu kötü alışkanlıklarla değil de sporla ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. 2. lige yükselme maçlarına çıkacağız. Sporun verdiği o sevinç heyecan, neşe ile mahallemizi temsil edeceğiz. Mahallemizi kötü alışkanlıklarla değil de sportif başarılarla tanıtacağız” şeklinde konuştu.