ŞUAY ALPAY'A ÖNEMLİ GÖREV 

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere memleketi Elazığ'a gelen Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Elazığ havalimanında önemli açıklamalarda bulundu. 

ŞUAY ALPAY'A ÖNEMLİ GÖREV 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakan yardımcısı Alpay, savunma sanayinin yeni şirketi ASFAT Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirildiğini de ilk kez Elazığ’da açıkladı.

“ÖNEMLİ BİR KISMI HAVACILIK MERKEZİ OLUYOR”

 Bakan Yardımcısı Alpay, “Bayraktar, Türkiye’nin gururu, yüz akı olan ve terörle mücadelede çok önemli sonuçlar alan Bayraktar’ın İHA’ları biliyorsunuz artık Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterinde, güvenlik kuvvetlerinin envanterinde ve hamt olsun onlar Elazığ’da özel bir İHA alanı oluşturdular. Şu anda onların özel bir birimi var. Kalıcı olarak da burada iş yapıyorlar. Jandarmanın İHA birliği var, Kara Kuvvetlerinin bir İHA birliği oluşuyor ve asıl önemlisi burası iki yıllık periyotta önemli bir kısmını gerçekleştirme şekliyle bir havacılık merkezi oluyor. Elazığ’da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının da katkısıyla Motor Teknolojileri Araştırma Merkezi kuruluyor. Türkiye’de ilk ve hemşerimiz Muzaffer Sezgin kardeşimiz orada başarılı işler yapıyordu biliyorsunuz. Önceki gün ki görüşmelerde de yine helikopter motoru, İHA motorunun prototip üretimi ile ilgili olarak gizlilik anlaşmaları yapıldı ve prototip üretimi için süreçler başladı. Bu çok kıymetli. Çok önemli bir müjdeyi, çok değerli Cumhurbaşkanımız paylaşmıştı; Şu anda Elazığ’ımıza ikinci pist inşası takriben bir, bir buçuk ay sonra başlamış olacak. Yer teslimini Ulaştırma Bakanlığı gerçekleştirmiş oldu. Bu emerjensi diye adalandırılan yedek pist. Ama dünya standartlarında, şu andaki mevcut pistimizin uzunluğunda ve genişliğinde standartlarına denk bir pisttir." dedi.

“BU GÖREVİ İLK DEFA AÇIKLIYORUM "

Şuay Alpay, “Bu askeri fabrikaların ve tersanelerin bulunduğu yapı atıl kapasite ile biraz çalışıyordu. Bu atıl kapasiteyi daha yüksek bir kapasiteye dönüştürmek ve atıl kapasiteyi milli ekonomiye kazandırmak için 17 Ocak 2018 tarihi itibariyle kanun hükmünde kararname ile ASFAT Anonim Şirketi diye bir şirket kuruldu. Askeri fabrikalar ve tersanelerin üstünde, onların hizmetlerinden yararlanacak buradaki atıl kapasiteyi değerlendirecek, milli ekonomiye kazandıracak. Bu önemli şirketinde Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandım ben. Buda tabi şehrin açısından belki bilinmesi gereken, öğrenilmesi gereken önemli bir şey. Bu çok zorlu ve önemli görevi bize tebliğ eden başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Milli Savunma Bakanımıza, Sayın Başbakanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Buy şehrin bir evladı olarak bir kardeşiniz olarak bu çok özel görevi de ilk defa da burada açıklamış oluyorum” dedi.