SÖZ MİLLETİN…

PARTİLERİN 24 HAZİRAN'DA SEÇMEN KARŞISINA ÇIKACAK LİSTELERİ AÇIKLANDI. MERAKLA BEKLENEN AK PARTİ LİSTESİ, KAMUOYU BEKLENTİSİNE CEVAP VEREMEMEKLE BİRLİKTE BÖLGESEL DENGELERİ GÖZETMESİ AÇISINDAN BAŞARILI BULUNDU

SÖZ MİLLETİN…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Siyasi Partiler, 24 Haziran seçimlerinde milletvekili adaylarını açıkladı. Merakla beklenen Ak Parti listesi beklentilere cevap verememekle birlikte bölgesel dengelerin gözetilmesi açısından olumlu bulundu.

 

BEKLENTİLER KARŞILANDI MI?

Ak Parti’nin listesinin kamuoyunda büyük bir hüsn-ü kabul görmediğini belirten siyasi gözlemciler, listeyi güçlü kılan ismin ise 3.sırada yer bulan Tolga Ağar olduğunu ifade ediyorlar. Kitlesel oy taşıyacak farklı isimler ve yeni yüzlerin listede olma ihtimalini göz ardı eden Genel Merkezin Elazığ ile ilgili yapılan anketleri ve temayül yoklamalarını ciddiye almadığını ifade ettiler.

 

METİN BULUT LİSTE BAŞI

24 Haziran seçimlerinde Ak Parti’nin liste başı, geçen dönem de milletvekili olan Metin Bulut oldu. Ak Parti Teşkilat başkan yardımcısı olarak parti içinde etkinliğini koruyan Bulut’un, yeni dönemde de etkin olacağı ifade ediliyor.

 

SERMİN BALIK’IN DÖNÜŞÜ

Listenin en büyük sürprizi ise Sermin Balık oldu. Listede bir bayan adayın olma ihtimalinin yüksek olduğunu ifade eden siyasi gözlemciler, ancak bu ismin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ya da kamuoyunda ciddi karşılığı olan ve anketlerde isminin her zaman çıktığı farklı bir ismin olması bekleniyordu. Ancak tüm bu beklentiler Sermin Balık ismiyle son buldu.

Geçmişte Ak Parti Elazığ Kadın Kolları Başkanlığı yapan ardından da bir dönem milletvekili olan Sermin Balık, milletvekilliği döneminin ardından partinin tüm programlarına katılmış ve teşkilat çalışmalarına destek vermişti.

 

AĞAR’LA AĞARACAK

Listenin ağır toplarından biri de Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar oldu. İsmi siyasi kulislerde geçmesiyle birlikte bir heyecan yaratan, geçtiğimiz günlerde de şehrimize gelerek partililerle buluşan Ağar’ın seçim sürecinde babasının da desteğini alarak sahada en çok koşturan aday olması bekleniyor. Merkez ile birlikte taşra oylarında önemli bir karşılık bulan Ağar’ın partiye önemli oranda katkı sağlayacağı ifade ediliyor.

 

DEMİRBAĞ İLE 3. DÖNEM

Listenin sürpriz isimlerinden biri de geçmişte iki dönem Elazığ milletvekilliği yapan Zülfü Demirbağ oldu. İsmi sadakat ve samimiyetle birlikte anılan, Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesinde mesai arkadaşı olan Demirbağ’ın renkli bir kampanya dönemiyle halkın sempatisini kazanacağı ifade ediliyor

 

GENÇ ADAY ŞERİFOĞULLARI

Listenin genç aday kontenjanı Şahin Şerifoğulları’nın oldu. Çok sayıda gencin aday adaylık müracaatı yaptığı Ak Parti’de ipi göğüsleyen Şerifoğulları oldu. Ak Parti eski il başkanlarından olan Ali Şerifoğulları’nın oğlu olan Şahin Şerifoğulları’nın Baskil ve Sürsürü merkezli oylarda etkinliği biliniyor.

 

CHP, GÜRSEL EROL İLE ZORLAYACAK

24 Haziran seçimleri ilimizde oldukça zorlu ve çekişmeli geçecek. Bunun en önemli göstergesi CHP’in birinci sıra adayı olan Gürsel Erol. Elazığ’da 1994 yılından beri birçok seçimlerde aday olan, geçtiğimiz dönem Tunceli milletvekilliğine seçilen, PKK ile mücadelede Cumhurbaşkanı Erdoğan’a CHP’ye rağmen destek vermekten çekinmeyen Gürsel Erol’un CHP ile birlikte şehrin değişik katmanlarında ciddi bir karşılığı var.

Siyasi polemiklerde ve hazır cevaplığı ile önemli bir figür olan Gürsel Erol’un kampanya süresince sempatisini artıracağı ifade ediliyor.

 

TEMİZER YİNE SAHNEDE

7 Haziran 2015 seçimlerinde MHP’den milletvekili olan ancak 1 Kasım seçimlerinde yeniden aday olduğu halde seçilemeyen Yavuz Temizer bu kez İyi Parti’yle şansını deneyecek. Sivri dili ve acımasız eleştirileri ile iz bırakan Temizer’in,  bu seçimlerde nasıl bir tavır takınacağı merak konusu.

 

MHP’NİN ŞANSI ARTIYOR

Ak Parti’nin listesini yeterli görmeyenlerin yöneleceği parti ise MHP oluyor. MHP birinci sıra milletvekili adayı olan eski il başkanı Oğuzhan Demir’in ılımlı tutumu ve olumlu söylemleri ile kampanya süresinde İYİ partiye giden oyları geri döndüreceği ifade ediliyor.

İŞTE ELAZIĞ’DA SİYASİ PARTİLERİN MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTELERİ:

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ:

1-METİN BULUT

2-SERMİN BALIK

3-TOLGA AĞAR

4-ZÜLFÜ DEMİRBAĞ

5-ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI

 

MHP ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ:

1- Oğuzhan Demir

2- M Fahir Şaşmaz

3- Orhan Özbey

4- Mesut Aksan

5- Sami Selen

 

CHP ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:

1-GÜRSEL EROL

2-EMRAH ÖZDEN

3-AYTEN ÇEKİL

4-NAZMİ GÜRBÜZ

4-MESUT BAŞKAN

 

İYİ PARTİ ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:

1-YAVUZ TEMİZER

2-ABDULKERİM EFLATUN

3-ALİ YÜCEL UYGUR

4-MUSTAFA KEMAL ATİKELER

5-ENİS GİRAY

 

SAADET PARTİSİ ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1. İBRAHİM HACIBEKİROĞLU

2. MUHAMMED NEDİM SADAK

3. MUSTAFA EMRE

4. ÖZKAN ERGEN

5. EBUBEKİR TANYILDIZI