SOYLU'DAN ENFORMASYON BAŞARISI

DEPREMİN ARDINDAN AĞIR HASARLI BİNALARININ YIKIMINA BAŞLANDI. ANCAK GÖZLE GÖRÜLÜR ÇATLAKLARA RAĞMEN AZ HASARLI VE HASARSIZ DİYE RAPOR TUTULAN EVLERE DE VATANDAŞ KORKUDAN GİREMİYOR. İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU, DEPREM SONRASI GERÇEKLEŞTİRDİĞİ BAŞARILI AFET YÖNETME BAŞARISINI VATANDAŞI DOĞRU VE SIK BİLGİLENDİREREK ENFORMASYON KONUSUNDA DA GÖSTERDİ

SOYLU'DAN ENFORMASYON BAŞARISI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak günü yaşanan depremin ardından yıkılan binaların enkazı kaldırıldı.  Yıkılma tehlikesi arz eden yapılar da iş makinalarıyla yıkıldı. Risk taşıyan binalarla birlikte çok sayıda okulun da yıkımı devam ediyor. Oluşan bu durumdan sonra depremin ilk saatlerinden beri ilimizde olan ve kriz yönetimini başarıyla hayata geçiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, halkı bilgilendirme ve sık sık enforme etme konusunda da yüreklere su serpiyor.

SOYLU’DAN “GÜVENLİ BİNALARA GİRİLEBİLİR” ÇAĞRISI

Depremin ardından ilk saatlerden itibaren Elazığ’a gelerek çalışmaları bizzat yürüten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ merkezde toplamda 15 bin hasarlı binanın incelemesinin tamamlandığını, hasarsız ve az hasarlı evleri olanlar vatandaşlara da telefon açmak suretiyle “evinize girebilirsiniz” diyeceklerini ifade etti.

SOYLU, ENFORMASYONU ÖNEMSİYOR

Deprem ya da değişik afet durumlarında en önemli olayın vatandaşı anında ve doğru bilgilendirmek olduğuna dikkat çeken uzmanlar, eğer bu yapılmazsa kötü ve art niyetli kişilerle siyasi muhaliflerin sosyal medyada yalan yanlış bilgiler paylaşacağını, bu gibi haberlerinde yayılma ve çok konuşulma istidanın ne yazık ki doğru bilgiden daha yüksek olduğunu ifade eden uzmanlar, bu tür bir durumla karşı karşıya kalmamak için bakan Soylu’nun duruma vaziyet ederek birebir bilgilendirmeyi başlattığını dile getirdiler.

ÇOK KOLDAN BİLGİLENDİRME

Bakan Soylu,  bu konuda herhangi bir kriz ve kaos yaşanmaması için halkı nasıl bilgilendireceklerini şu cümlelerle ve net olarak ortaya koydu.

“Hasarsız ve az hasarsızlara telefon açarak evlerinize girebilirsiniz diyeceğiz. Hem telefon açacağız hem valiliğimizin internet sitesinde yayınlayacağız hem de muhtarlıklarımıza listeleri göndereceğiz. Hasarsız ve az hasarlılara siz evinize girebilirsiniz diyeceğiz. Ondan sonra da az hasarlılarla ilgili de yapmamız gerek sorumluluklarımızı da yerine getireceğiz. Ağır ve orta hasarlıya biliyorsunuz girmek doğru değil. Gece yarılarına kadar vatandaşlarımızın sorularına cevap vermek için çalışmalarımızı yapıyoruz. "

YARISI TAMAMLANDI

Depremde hasarlı olan 33 bin bina olduğunu,15 bin binanın hasar tespiti tamamlandığını,  merkezde 15 bin binanın tespitinin kaldığını bunun da en fazla 3 gün içerisinde biteceğini ifade eden Bakan Soylu, yıkılması gereken okullarla ilgili bütün çalışmalar tamamlandığını, akıllı tahtalar da dâhil tüm eşyaların taşındığını ifade etti.

AKSATILMAMALI

Bakan Soylu’nun önümüzdeki günlerde ilimizden ayrılacağını ve afet yönetiminin tümüyle yerel idarecilere kalacağını belirten uzmanlar, bu konuda yeni bir kriz yaşanmaması için mutlaka günlük bilgilendirmeler yapılması gerektiğini ifade eden uzmanlar, bu aşamadan sonra afet yönetim merkezinin teknik elaman olarak güçlendirilmesi gerektiğini, hasarlı ve az hasarlı binalarda ikamet eden vatandaşların sorunlarıyla yakından ilgilendirilmesi gerektiğini ifade ediyorlar.

TEK SÖZCÜ OLMALI

Bakan Soylu’nun Ankara’ya dönmesinin ardından yapılan ya da yapılacak çalışmalar hakkında günlük bilgi veren tek bir sözcünün olması gerektiğini ifade eden uzmanlar, her kafadan bir ses çıkması halinde yeni kaosların yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu ifade ediyorlar.