DONDURMAM VİŞNE

DONDURMAM VİŞNE
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Güzel insan, başarılı yönetmen Yüksel Aksu'nun, epey beğenilen filmin adıydı “Dondurmam Gaymak”

Dondurmam Gaymak filmindeki çocuklar gibi bizler de vişne dondurmaya meftunduk Elazığlılar olarak. . Hele üzerine doğalından yapılmış limon dondurması da olursa değmeyin keyfimize…

Şimdi depremin en acı günlerini yaşadığımız günlerde dondurma muhabbeti ne alaka diyebilirsiniz. Çok alaka. Hem de çok…

Biz, yerli ve mahalli dondurmanın en hasını ve en güzelini bugünlerde depremden dolayı yerle bir olmuş Mustafa Paşa Mahallesi’ndeki Selo Usta’dan tattık yıllarca.

Sıradan bir dondurmacı değildi bu dükkân. Rotasını doğu ya da batıya yönelmiş her bir hemşerimizim geçiş nokrası bu işyeriydi. Öyle hemen de ulaşamazdınız o güzelim vişne ve limon dondurmasına. İşini en güzel ve mükemmel yapmanın kazancıyla her dem çok sayıda müşteri kuyrukta beklerdi sırasını. Ama bu bekleme çok sıkıcı olmazdı. Çünkü Elazığ’da ilk ve tek ayaküstü ücretsiz ikram yapan kurum da Selo Ustaydı.

Siparişler hazırlanırken ikram edilen küllahta dondurmayı zevkle yerdi her bir müşteri.

Çocuklar kadar büyüklerin de tiryakilik derecesinde bağımlısı oldukları meşhur dondurmacımız Selo Ustanın Mustafa paşa şubesinin yeri şimdilerde bir enkaz yığını. O enkazda ne anılar birikmişti oysa… Ne umutlar yeşermiş, ne acı sonlara şahitlik etmişti.

Bir daha bulur muyuz o lezzeti ve mutluluğu… Zor. Hem de çok zor.