SÖYLENTİLER DOĞRU DEĞİL

Erkan BAY/Elazığ'da son günlerde sosyal medya da gündeme gelen Devlet Malzeme Ofisi (DMO)'nun Elazığ'da kapatılacağı yönündeki söylentileri Hakimiyet Gazetesi araştırdı.

SÖYLENTİLER DOĞRU DEĞİL
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KAMU VE KURUMLARIN İHTİYAÇLARINI KARŞILIYOR

Devlet Malzeme Ofisi, 1926 yılından bugüne yüz yıla yaklaşan deneyimiyle kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyacı olan mal ve hizmetleri; kamu yararı gözeterek, fiyat ve kalite dengesini sağlayarak, hızlı ve güvenli bir şekilde tedarik ediyor. Kuruluşundan bu yana üstlendiği Merkezi Satın alma işlevini, teknolojik değişim ve yeniliklere uyum sağlayarak sürdürüyor.

 

7 BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ VAR

Hazine ve Maliye Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Genel Müdürlüğü, tüzel kişiliğe sahip, faaliyetlerinde özerk ve sorumluluğu sermayesiyle sınırlı bir İktisadi Devlet Teşekkülüdür.

DMO Genel Müdürlüğünün faaliyet merkezi Ankara’dır. DMO faaliyetlerini merkez ve taşra teşkilatı ile sürdürmektedir. Taşra teşkilatı yurt genelinde hizmet veren 7 Bölge Müdürlüğü (İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir, Trabzon, Gaziantep ve Elazığ), 4 İrtibat Bürosu Müdürlüğü (Diyarbakır, Erzurum, Mersin ve Van) ve Basım İşletme Müdürlüğü’nden oluşmaktadır.

DMO’nun müşterileri, kamu hukukuna tabi olan veya kamunun denetimi altında bulunan ya da kamu kaynağı kullanan tüm kamu kurum ve kuruluşlarıdır. Ana Statüsü gereği özel sektöre satış yapılamamaktadır.

 

SON GÜNLERDE  KAPATILACAĞI GÜNDEME GELDİ

Devlet Malzeme Ofisi’nin Elazığ’da kapatılacağı söylentileri gün geçtikçe artmaya başladı.Özellikle sosyal medya üzerinden ‘’Elazığ’da DMO’da kapatılıyor’’ denilerek yapılan paylaşımlar dikkat çekmeye başladı. Gündeme gelen bu söylemleri Hakimiyet Gazetesi araştırdı.

 

VALİ KALDIRIM:’’SÖYLENTİLER DOĞRU DEĞİL’’

Konu ile ilgili Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulunan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım,’’Elazığ’da Devlet Malzeme Ofisinin kapatılacağı söylentileri doğru değil.Bu tür söylentiler nasıl çıkıyor bilmiyoruz ama kesinlikle öyle bir kapanma durumu söz konusu değil.’’diye ifade etti.