SİYASETE OPERASYON MOLASI

GÜNLÜK SİYASİ GELİŞMELER KONUSUNDA BİRBİRLERİNİ ACIMAZSIZCA ELEŞTİREN SİYASİ PARTİ LİDERLERİNİN SÖZ KONUSU VATAN OLUNCA FARKLILIKLARI BİR KENARA BIRAKARAK ÜLKE ÇIKARLARI  ETRAFINDA  KİLİTLENMELERİ VATANDAŞTA MEMNUNİYET YARATTI

SİYASETE OPERASYON MOLASI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat’ın doğusuna yapılan “Barış Pınarı Harekâtı” birçok siyasi partide birlik ve beraberliği sağladı. Günlük siyasette birbirlerini kıyasıya eleştiren ve karşılıklı birçok iddia ve ithamlarda bulunan siyasi parti liderleri, söz konusu ülkenin güvenliği olunca birlik olmayı başardılar. Bu konuda en yürekli ses ise İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den geldi.

 

AKŞENER: HEPİMİZ AL BAYRAK PARTİSİNDENİZ

Trump’ın ipe sapa gelmez ve tehdit ve şantajları karşısında tepkisini dile getiren Akşener; "Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump'ın Türkiye'nin Suriye'de planladığı 'güvenli bölge operasyonu'yla ilgili dün akşam yaptığı açıklama, her şeyden önce devlet ciddiyetiyle bağdaşmaz. Türkiye Cumhuriyetinin ekonomisini ve Türk milletini tehdit etmek, açık söylüyorum, diplomatik bir rezalettir. Bu tür bir yaklaşım ve özellikle ekonomik tehditler karşısında 'dostluk ve müttefiklik' kavramları ağır bir yara almıştır. Açık ve net söylüyorum; iç politikada milletimize en iyi hizmeti verebilmek için siyasete rekabete etmeye devam edeceğiz. Ama bugün, bu tehditler karşısında, tek bir partimiz vardır, o da 'Al Bayrak Partisi'dir" diye konuştu.

 

SUYU ÇIKMIŞ ARKADAŞLIK İLİŞKİLERİ BİTMİŞTİR

Türkiye'nin devlet geleneğinin, dünya ülkeleriyle ilişkilerini başarıyla yürütecek güçte olduğunu kaydeden Akşener, "Türkiye, ABD ile ilişkilerini de başarıyla yürütecek güce sahiptir. Türkiye ve Türkiye'nin dostları, Donald Trump'a ve ABD yönetimine bu tehditlerin manasız ve sonuçsuz kalacağını anlatacak yeterliliktedir. Bu anlayıştan yoksun olanlar, sadece bugünün değil, geleceğin de vebalini üstlenmek durumunda kalacaklardır. Trump'a sesleniyorum; Yarın yeni bir dünya kurulur ve Türkiye orada yerini alır. Bu hep böyle olmuştur. Suyu çıkmış arkadaşlık ilişkileri, bu gerçeği değiştiremez. Sayın Erdoğan'a da bir çağrı yapıyorum; Bu hadsizliğe en net ve en uygun cevap, Fırat'ın doğusuna girip, terör koridorunu yarmaktır. Milletimizin de, bizim de beklentimiz budur" ifadelerini kullandı.

 

KILIÇDAROĞLU: HAREKÂTI DESTEKLİYORUZ

Geçmişte Türkiye’nin Suriye politikasını sert bir dille eleştiren  CHP Lideri Kılıçdaroğlu,  sınır ötesi tezkere konusunda partisinin alacağı pozisyonu açıkladı ve “Tezkereye içimiz yana yana evet diyeceğiz” açıklamasında bulundu.

Bir süredir HDP ile yakınlığı nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olan Genel Başkan Kılıçdaroğlu,  ‘Barış Pınarı Harekâtı’ öncesi TBMM’ye sunulan ve Mehmetçik’e sınır ötesi operasyon yetkisi veren tezkereye ilişkin konuştu ve “Oradaki askerlerin burnu kanamasın diye tezkereye içimiz yana yana evet diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

KARAMOLLAOĞLU: “DESTEKLERİZ”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Fırat'ın doğusuna yönelik olası harekata ilişkin, "Hükümetin bu noktada gösterdiği kararlılığı elbette destekleriz." dedi.

Karamollaoğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamalarına ilişkin olarak;  "Bu bir defa terbiyesizlik, saygısızlık ve küstahlık ama bu Trump'ın adeta kimliği haline geldiği için bunları saymaya gerek yok." değerlendirmesinde bulundu.

 

ERBAKAN: “MİLLİ DURUŞUN YANINDAYIZ”

ABD Yönetimi’nin, daha önce Irak’ta da olduğu gibi, Ortadoğu’nun jeopolitiğini yeniden şekillendirmek, bölgedeki Müslüman ülkeleri bölüp-parçalamak için kendilerine bağlı şekilde terör örgütleri oluşturup organize etmesi ve bu terör grupları vasıtasıyla federal  bölgeler oluşturma çabaları karşısında, Yeniden Refah Partisi olarak Türkiye’nin ve bölgemizdeki komşu ülkelerin toprak bütünlüğü ve güvenliğini öncelediklerini ifade eden Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan ise şunları söyledi:

“1974 Kıbrıs Barış Harekâtı nedeniyle Türkiye’ye ambargo koyan ABD’nin, bu ambargoya karşılık İncirlik Üssü'nün kapatılması ile en güzel cevabı aldığını burada bir kez daha hatırlatmakta fayda vardır. Taviz politikalarının yeni tavizlere yol açacağı bilinciyle Türkiye’nin güvenliğini tehdit eden unsurlara karşı tavizsiz bir tavır ortaya koymamız gerektiği inancıyla, iktidarın alacağı ülkemizin ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ve “milli duruşa uygun” her türlü kararın yanında yer alacağımızı ifade etmek isteriz.

 

DESTİCİ: OPERASYON KAÇINILMAZ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, ise  "Gelinen noktada özellikle Fırat'ın doğusu ile ilgili hazırlıkları tamamlanmış olan bir operasyon kaçınılmaz ve zaruri bir hale gelmiştir. Orada teröristler bulunduğu sürece Türkiye'ye yönelik tehdit bitmeyecek. Dolayısıyla bu bölgenin teröristlerden temizlenmesi lazım" dedi.

 

TEMİZLİK ŞART

 Türkiye'nin başından beri hedefinin Suriye'nin istikrara kavuşması olduğunu ifade eden Destici,  Fırat'ın doğusuna düzenlenmesi planlanan askeri harekâta ilişkin şunları söyledi:

"Gelinen noktada özellikle Fırat'ın doğusu ile ilgili hazırlıkları tamamlanmış olan bir operasyon kaçınılmaz ve zaruri bir hale gelmişti. Peki, Türkiye niçin böyle bir operasyon yapma ihtiyacı hissetti; sınırımızda bize açık tehdit var ve sınır güvenliği için bunu yapıyor  ve orada teröristler bulunduğu sürece Türkiye'ye yönelik tehdit bitmeyecek. Dolayısıyla bu bölgenin teröristlerden temizlenmesi lazım. Tehlikeyi orada bertaraf etmekle yükümlüyüz, zorundayız. Gelecek nesillerimize karşı bizim böyle bir mecburiyetimiz var. O yüzden mesele, bölgeyi teröristlerden temizleme meselesinin de çok üzerine geçmiştir. Eğer biz bugün bu harekâtı yapmaz, o bölgeyi PKK, YPG'den temizlemezsek, yarın kendi sınırlarımız içerisinde bu mücadeleyi vermek zorunda kalırız. Özellikle ana muhalefet başta olmak üzere bazı muhalefet partilerimizin anlayamadığı, anlamakta zorluk çektiği ya da anlayıp da buna göre politika üretmedikleri nokta burasıdır."

 

MHP: GÖZÜMÜZ KARADIR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı da operasyonla ilgili olarak Türkiye’nin egemenlik haklarıyla birlikte toprak bütünlüğünü savunmak için uluslararası hukuktan doğan meşru imkânlarını kullanarak terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünü kaydetti.    

TSK'nın Fırat'ın doğusuna yapacağı harekât için tüm hazırlıklarını tamamladığına dikkati çeken Kalaycı, sözlerini şöyle sürdürdü:    

"Gözümüz karadır, zira mevzubahis vatandır. Şakamız yoktur, zira konu milletin bağımsızlığı ve güvenliğidir. Türk milleti duasıyla, desteğiyle ordusunun yanındadır. Küresel ve bölgesel senaryo yazanların karşısında 82 milyon tek kale, tek bilek, tek yürektir. Unutulmamalıdır ki beka için, bayrak için, mukaddes ve mukadderat için şehadet şerbetinden içmeye kalbi vatan sevgisiyle çarpan herkes, hepimiz varız, kuşku yok, hazırız. Allah'tan kahramanlarımıza muvaffakiyetler diliyorum. Allah kahramanlarımızı korusun, Türk milletini ve Türkiye'yi sonsuza kadar var kılsın.

 

İL BAŞKANLARINDAN TAM DESTEK

Fıratın doğusuna yapılan harekât için siyasi partilerin Elazığ il başkanları da destek açıklamasında bulundu. Sosyal medya hesaplarından harekâtla ilgili görüşlerini paylaşan il başkanlarının bu davranışına karşılık Saadet Partisi’nden herhangi bir paylaşım yapılmamış olması dikkatlerden kaçmadı.

İşte o paylaşımlar:

 

AK PARTİ İL BAŞKANI RAMAZAN GÜRGÖZE:

Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın,

Galip et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın!

“ Barış Pınarı” operasyonunu başlatan ordumuzu Allah muzaffer eylesin.

 

MHP İL BAŞKANI SEMİH IŞIKVER:

Dünya âlem karşımızda olsa dahi malımızla, canımızla, kanımızla Devletimizin emrindeyiz.

Fırat’ın Doğusu basılsın, bütün teröristler asılsın!

 

İYİ PARTİ İL BAŞKANI MEVLÜT OR

Söz konusu Vatansa gerisi teferruattır!

Bu siyasi bir konu değil memleket meselesidir!

Gazanız mübarek olsun...

 

YENİDEN REFAH PARTİSİ:

İl başkanı geçtiğimiz gün değişen Yeniden refah Partisinin yeni il başkanının konuyla ilgili herhangi bir paylaşımı olmazken parti il başkanlığının resmi sosyal medya hesabından “SÖZDE STRATEJİK ORTAĞIMIZ TRUMP'IN ALÇAK TEHDİDİ” başlığı ile Trump ve ABD’nin sert bir şekilde kınandığı basın bildirisine  yer verildi.