SİGARA DENETİMLERİNDE ADALETSİZLİK VAR

Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Esnaf Odası Başkanı Nihat Bozkurt, Esnafların her zaman yanında olduğunu belirterek '2018 yılı Ocak ayında yapılan seçimde esnafların desteği ile yeniden başkan seçildik. Bizlere destek olan tüm esnaflara teşekkür ediyorum' dedi.

SİGARA DENETİMLERİNDE ADALETSİZLİK VAR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“SİGARA İÇEN İŞLETMELERE PARA CEZASI DEĞİL, İŞYERİ KAPATMA CEZASI VERİLSİN”

Sigara yasağına karşı olmadıklarını ifade eden Başkan Bozkurt, “Sigara yasağına bizler karşı değiliz ama bazı işletmeler sigara içiriyorlar. Bizler buna karşıyız, yasak gelmişse tüm işletmeler uysun. İşletmelerde sigara denetimlerinde adaletsizlik var. Sigara içiren işletmelere ceza yazılmasın işyeri kapatma cezası verilsin. Bu şekil ağır cezalar verilirse esnaflar bundan sonra işyerinde sigara içirmezler. Sigara denetimleri eksik yapılıyor. Bazı işletmelere göz yumuluyor. Ben 40 yıldır kahvecilik yapıyorum. Bu mesleğin yapılacak en güzel dönemini yaşıyoruz. Çünkü sigara yasağıyla işletmelerimiz artık ter temiz. Tüm işletmelerde sigara içirilmese sıkıntı yok. Ama bazı işletmeler içirirse müşteriler sigara içilen işletmelere gidiyor. Bu şekil olunca da sigara içirmeyen esnafımda çok zorumda kalıyor. Sigara denetimleri yetersiz. Sigara içiren işletmeler yakalanırsa 3-5 gün işyeri kapatma cezası verilsin ki o kişiler sigara içirmesinler. Ya da cezalar sigara içen kişilere yazılsın”.

 “ESNAFIMIZ PARA KAZANAMIYOR”

“Esnaflarımız para kazanamıyor” diyen Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Esnaf Odası Başkanı Nihat Bozkurt, “Esnaflarımız işlerinin iyi olmadığı için zor günler geçiriyor. Esnaflarımızın işleri iyi olmadığı için eleman çalıştıramıyor. Onun için kendi çalışıyor artık. Esnafım mesleği çok zor. Bir insan günde 8 saat çalışırken bizim meslekte bizler 16 saat çalışıyoruz. Esnafımız sabah 6’da işe gidiyor, gece saat 12’ye kadar çalışıyor. Kahvecilerimiz para kazabilse yanında elaman çalıştırabilecek ve iş yükü azalacak. Bazı esnaflarımızda elaman bulamıyor. Sektör olarak elaman sıkıntısı da yaşıyoruz. Meslekte elaman yetişmiyor”

                                 “ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIM”

Esnafı ile sürekli iç içe olduğunu belirten Başkan Bozkurt: “Esnafımla sürekli içe içeyim. Ben seçimden seçime esnafımı ziyaret etmiyorum. Sürekli olarak esnafımı ziyaret ediyorum. Esnafım derdiyle derlenen birisiyim. Odamızın kapısı sonuna kadar esnafımıza açıktır.2018 yılı Ocak ayında odamızın seçimi oldu. Esnaflarımız taktir etti yeniden bizler başkan olduk. Bizlere oy veren vermeyen esnafımızdan Allah razı olsun. Seçimiz geride kaldı. Tüm esnaflarımız bizler için eşittir. Esnaflarımıza bol kazançlar diliyorum” dedi.