'Sıfır Atık Projesi' İle Gelecek Nesillere Temiz Bir Çevre

'Sıfır Atık Projesi' İle Gelecek Nesillere Temiz Bir Çevre
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca ilköğretim 4. sınıf öğrencilerine hayatın merkezinde tarım, tarımın merkezinde çocuk ilkesinden yola çıkarak doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla 81 ilde yürütülen, 2019 yılı teması "SIFIR ATIK" olan ve dört gün süren "Lider Çocuk Tarım Kampı" sona erdi.

   Kapanış törenine İl Tarım ve Orman Müdürü Turan KARAHAN, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ferhat EMRE, Çevre ve Şehircilik Şube Müdürü Orhan ÇELİKDEMİR, Fatih Mehmet İlkokulu Yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

İl Müdürü Turan KARAHAN yaptığı konuşmada;’’Kamp süresince çocuklarımız güzel etkinliklerde bulundu. Bu etkinlikler içerisinde belediyemizin yapmış olduğu çöpten elektik üretim tesisini gördüler. Türkiye'de sadece dokuz ilde olan ve bunlardan biri de İlimizde bulunan hipodrom da ziyaret edildi. Topraktan uzaklaşan çocuklarımız, tarımı, toprağı hayvanları yeniden tanıyarak doğayı yeniden keşfetti.  Proje kapsamında bizimle birlikte olan ve projeye katkısı olan başta İl Milli Eğitim Müdürümüze, Çevre Şehircilik Müdürlüğümüze katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.’’dedi.

Konuşmasının devamında çevre kirliliğine de değinen İl Müdürü KARAHAN,  atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanılabilir bir dünya bırakılması hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen "Sıfır Atık Projesi" ile gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmayı düşündüklerini söyledi.

Törenin sonunda kampa katılan 41 öğrenciye katılım belgesi ve hediyeler verildi.