Ramazan 3. gün menüsü

Ramazan ayının 3. günü iftar menüsünde başlangıcı lezzeti ile içinizi ısıtacak yayla çorbası, sebzeli kebapların şahı olan patlıcan kebabı ve ramazan ayının şerbetli sultanı revani.

Ramazan 3. gün menüsü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İftar Menüsü

Yayla Çorbası

Malzemeler:

1 fincan arpa şehriye

7 su bardağı su

1 su bardağı yoğurt

1 yumurta

3 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı tereyağı

Tuz, Nane, pulbiber

Yapılış: Su, sıvı yağ, tuz ve şehriye tencereye alınır. Şehriye yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır. Şehriye yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dakika kaynatılır. Çorba piştikten sonra altı kapatılır. Ayrı bir yerde tereyağı kızdırılarak nane ve pulbiber ile karıştırılır. Çorbanın üzerinde gezdirilir. Sıcak servis edilir.

Patlıcan Kebabı

Malzemeler:

500 gram kıyma

2 adet orta boy soğan(rendelenmiş)

1/2 demet maydanoz

2 diş sarımsak

1 su bardağı bayat ekmek

1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber, kimyon

3 adet patlıcan

3 adet domates

Üzeri için:

1 yemek kaşığı domates salçası

1 su bardağı sıcak su

1 adet rendelenmiş domates

1 çay kaşığı tuz, karabiber

2 adet yeşil biber

1 diş ezilmiş sarımsak

Yapılış:

Geniş bir kasede 500 gram kıymaya, 2 adet ince rendelenmiş kuru soğan, yarım demet maydanoz ilave edilir. 2 diş ezilmiş sarımsak, 1 su bardağı ekmek kırıntısı ve 1'er çay kaşığı tuz, pul biber, kimyon ve karabiber eklenerek güzelce yoğurulur ve yumurta büyüklüğünde koparılan köftelere yuvarlak şekil verilir. İki parmak kalınlığında kesilen 3 adet patlıcanla köfteleri birleştirilir. Sırasıyla dizilerek fırın kabına yerleştirilmeye başlanır ve boş kalan yerlere domates konur.

Sosu için, ayrı bir kapta 1 yemek kaşığı domates salçasıyla 1 su bardağı sıcak suyu karıştırılır. Üzerine 1 adet rendelenmiş domates, 1 er çay kaşığı tuz, karabiber ve son olarak 2 adet doğranmış yeşil biberle 1 diş ezilmiş sarımsak ekleyip tekrar karıştırılır. Sos ve 1 çay bardağı su patlıcan ve köftelerin üzerine gelecek şekilde gezdirilir ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirilir.

Revani

Kek için:

3 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı irmik

1 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbet için:

3 su bardağı su

3 su bardağı seker

Yarım limon suyu

Yapılış:

İlk olarak tatlının şerbet hazırlanır. Şerbet için tencereye şeker ve su alınarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır. Kek için, yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak iyice çırpılır. Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek iyice çırpılır. Yağlamış olduğumuz fırın kabına kek hamuru dökülür. 170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirilir. İlk sıcaklığı çıkan kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür. 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe göre krem şanti, hindistan cevizi ile süslenir.