SEN DE İNANDIN!

SEN DE İNANDIN!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

AK Parti'den istifa ettikten sonra Gelecek Partisi'ni kuran Ahmet Davutoğlu, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın Çalar Saat programına konuk olmuş ve gündeme ilişkin değerlendirmelerinin yanında, AK Parti'den istifa sürecini de anlatmış.

Konuşmasında, 2016'da yaşanan istifa sürecinde, bütün teşkilatların kendisiyle birlikte istifa etmek istediğini dile getiren Davutoğlu, "Hakkını veremeyeceğimi düşündüğüm anda istifa ettim. Ben fedakârlık yaparak, devlet yönetimi krize girmesin diye istifa ettim. İlk defa söylüyorum burada… Bütün teşkilatlar 'İzin verin sizinle birlikte istifamızı verelim' demiş ve örnek olarak da dönemin AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurcu’nun  'Biz 9 ay önce sizin genel başkanlığınızı onayladık. Tüm illerin il başkanları istifa edecek. Arkanızdayız.' dediğini aktarmış.

Şimdilerin Gelecek Partisi yönetim kurulunda olan Selim Taburcu’nun belli ki yeni kurulacak partideki yerini üst seviyeler taşımak ve Davutoğlu’na yaranmak için böyle bir cümle kurmasını anlıyoruz ama ülkenin geleceğine talip Davutoğlu’nun bu cümleye nasıl inandığını ve bunun gerçekliğine hala inanarak televizyonda 80 milyonun gözünün içine bakarak nasıl anlattığını anlayabilmiş değiliz.

Lider o odur ki kendisine söylenenleri değil sahadaki gerçek konjonktürü ve yönelimi bilir ve ona inanır.

Sen partiyi kurmuşsun arkadan bir il başkanı dışında kimse gelmemiş, onu da geçtik illerde il başkanı yapacak adam bulamamış, güçlü yönetim kurulları ile kamuoyunun karşısına çıkamamış ve hala bir rüzgâr estirememiş bir siyasi oluşumdan öteye gidememişken, kalkmış şimdi de “eğer ben isteseydim tüm Ak Parti il başkanları istifa edip bizim partiye gelecekti” diyebiliyorsan senden ne lider ne de siyasetçi olur.

Stratejik Derinliğin kitabını yazmış olabilirsin ama hala siyasetin sığ sularında yüzmeyi bile beceremeyecek bir yapıya sahipsin  Ahmet Hoca. Yol yakınken dönsen mi akademik yaşantına ve yazın hayatına. Hatta yazacağınız ilk kitabın adı Suriye Zaferi olsa mesela… Hani bizimkisi şu hepsinin istifa edip partinize geçeceği sözünü verdiği Ak Partili İl Başkanlarının Anadolu’sundan kısık bir ses işte….