ÇAKICI TAMAM AMA...

ÇAKICI TAMAM AMA...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İnfaz yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte tüm yurtta cezaevleri boşalmaya başladı. Bunlardan biri de Sincan Cezaevinde kalan Alaattin Çakıcı da infaz yasası kapsamında gece saatlerinde tahliye edildi. Çakıcı ve yakınlarından bulunduğu otomobiller, konvoy halinde kampüsten ayrılmış.

67 yaşında olan Çakıcı, infaz düzenlemesinde 65 yaş kriterinden yararlandı ve tahliye oldu. Çakıcı’nın azmettirici olduğu iddialarının yanında  uyuşturucu trafiğinde kullanılan gençler ise bu uygulamadan faydalanamadılar. Onlar için ise açık cezaevlerinin yolu göründü.

Yeni yasa yükümlerine göre aldığı cezanın yarısını içerde geçiren bir mahkûm tahliye ediliyor ancak uyuşturucudan ceza alanlar tahliye yerine açık cezaevlerine gönderiliyorlar. Yani her halükarda sokağa ve toplum içine çıkıyorlar.

Hukukçuların görüşü ise bu tür mahkûmların ya kapalı cezaevlerinde kalması ya da açık cezaevlerinde bırakmak yerine topluma kazandırmak amacıyla tahliye edilmesi.

Psikologların da genel görüşü de infaz yasasının tüm mahkumlara uygulanmasının toplumla adaptasyonu hızlandırması açısından gerekli olduğu yönünde.