ŞEHİR YENİDEN KEŞFEDİLİYOR

ELAZIĞ BELEDİYESİ'NİN BAŞLATTIĞI ŞEHİR VE KÜLTÜR TURLARIYLA ŞEHİR YENİDEN KEŞFEDİLİYOR

ŞEHİR YENİDEN KEŞFEDİLİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz tarafından kentlilik bilincinin toplumun tüm kesimleri tarafından benimsenmesi amacıyla geçtiğimiz günlerde başlatılan Kültür ve Şehir Turları ile Elazığlı kadınlar tarihi ve kültürel zenginliklerle buluşmaya devam ediyor.

Elazığ Belediyesi tarafından gelecek nesillerin mimarları olan hanımların en önemli mirasımız olan tarihi, kültürel zenginlikleri yerinde görerek, daha yakından görmesi ve tanınması amacıyla günü birlik düzenlenen Kültür ve Şehir Turları ile kadınlar hem yaşadıkları şehri daha yakından tanıma fırsatı elde ediyorlar, hem şehirde yaşanan gelişim ve değişime tanıklık ediyorlar, hem de sosyal yaşam yelpazelerinin daha da genişlemesine katkı sağlamış oluyorlar.

 

LÜKS ARAÇLARLA SEYAHAT

Kadınlar, Elazığ Belediyesi tarafından tahsis edilen klimalı, modern otobüslerle, ikramlar eşliğinde tarihin, doğanın tadını çıkararak, son derece keyifli bir gün geçiriyorlar.

ZENGİNLİKLER YANI BAŞIMIZDA

Kültür turlarının birinci ayağında binlerce yıl öteden bugünü selamlayan tarih ve medeniyet beşiği olan, enfes doğal güzellikleriyle tanışıldığında vazgeçilemeyen bir şehir olan Elazığ’ımızın zenginlikleri yer alıyor. 

Kadınlar bu tur kapsamında; "Tarih öncesinde bugüne nice medeniyetleri büyüten, yaşatan ve bugün UNESCO Kültür Mirası Geçici Listesi'ne alınmasıyla bizlere özel bir heyecan yaşatan kıymetli hazinemiz Harput, yine köklü tarihi mirası ve doğal güzellikleri ile bir başka kıymetli hazinemiz Palu, doğal güzellikleriyle Hazarbaba Dağı’nın gölgesinde konuklarını ağırlayan Batık kentiyle Hazar Gölü, Türkiye’nin en büyük alabalık üretim merkezi olan ve aynı zamanda Türkiye’nin doğal en genç şelalesi olan Çırçır Şelalesi ile Keban, başta olmak üzere ilçelerimizi ziyaret ederek, daha yakından tanıma fırsatı yakalıyorlar.

Farklı kültürlerle, farklı coğrafyalarla tanışarak, tarihi ve kültürel birikimlerini zenginleştiren kadınlar, ülkemizin tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerini yakından tanıma fırsatı yakalıyorlar.

 

 

ŞEHRİN DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM SÜRECİNE YAKINDAN BAKIŞ

Turların ikinci ayağında ise hanımlar Elazığ Belediyesi tarafından şehrin gelişim ve değişimine öncülük eden çalışmalar yerinde inceleniyor. Hanımlar düzenlenen turlar kapsamında Cip Barajı Mesire Alanı, Fethi Sekin Mesire Alanı, Türkiye’nin örnek projesi kabul edilen Elazığ Belediyesi Hayvan Hastanesi ve Bakımevi, çok değerli bir çevresel yatırım olan katı atıklarımızın enerjiye dönüştüğü Çöpten Enerji Üretim Tesisi gibi şehre değer katan kazanımları yakından görme fırsatı buluyorlar.

 

MAHALLEDEN HAREKET

Elazığ Belediyesi tarafından başlatılan Şehir ve Kültür Turları, ilk etapta mahalle muhtarlıklarıyla birlikte koordine ediliyor. Bir hafta öncesinden mahalle muhtarları bilgilendiriliyor ve muhtarlar da kendi mahalle sakinlerine gezi tarihini duyuruyor. Lüks araçlar mahallelere giderek misafirler araçlara davet ediliyor ve gezi başlıyor. Klimalı araçlarda seyahat yapılırken misafirlerimize değişik ikramlarda bulunuluyor.

DEVAM EDECEK

Elazığ Belediyesi’nin başlattığı ve her kesimden hemşerilerimizin yoğun ilgi gösterdiği Şehir ve Kültür Turları kış sezonuna kadar devam edecek. Amaç, şehrimizin ilçeleri ve görülmeye değer mekânları ile gurur duyduğumuz ve ülke çapında ses getiren tesislerimizi görmeyen hemşerimizin kalmaması.

GÜZEL VE UNUTULMAZ BİR GÜN

Geziye katılan kadınlar, hoş ve unutulmaz bir gün yaşadıklarını belirterek bu uygulamayı hayata geçiren Başkan Yanılmaz’a teşekkür ediyor.