ERDOĞAN'IN AZERBAYCAN ZİYARETİNDE ALPAY DA YER ALDI

ERDOĞAN'IN AZERBAYCAN ZİYARETİNDE ALPAY DA YER ALDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, gerçekleştirilen yemin töreni ile yeni dönemde resmen göreve başlamasının ardından, ilk resmi ziyaretini gerçekleştirmek üzere özel uçak "TUR" ile bugün Azerbaycan'a gitti.

Cumhurbaşkanının ilk yurt dışı temaslarını gerçekleştirdiği Azerbaycan ziyaretinde resmi heyette Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay ALPAY da yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin 1. Cumhurbaşkanı sıfatıyla Azerbaycan'ın başkenti Bakü' de Aliyev' in anıt mezarını ziyaret ederek üzerinde Türk bayrağı olan çelengi mezara bırakan Başkan ERDOĞAN, daha sonra 20 Ocak Şehitleri'nin yer aldığı Bakü Şehitler Hıyabanı' nda Ebedi Ateş Anıtı' na da çelenk bıraktı.

Erdoğan Anıt Şeref Defterine, "Aziz şehitlerimiz, tarihi 24 Haziran seçimleri sonrasında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin 1. Cumhurbaşkanı olarak manevi huzurunuzda bulunmaktan büyük bahtiyarlık duyuyorum. Sizlerin fedakarlığından aldığımız ilhamla bugüne kadar olduğu gibi inşallah bundan sonra da Türkiye Azerbaycan ilişkilerinin gelişmesi her alanda serpilip büyümesi için mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Ruhlarınız şad olsun." ifadelerini yazdı.

Bakan Yardımcısı Şuay ALPAY, İlham ALİYEV ile selamlaşması esnasında Tek millet, iki devlet olarak, dost ve kardeşliğimizi bütün dünyaya bir kez daha haykırarak hatırlatıyoruz. Dosta güven düşmana korku salmak için birçok imkanımızın olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN ve beraberindeki  heyet Bakü’ deki temaslarının ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ ne geçecek.