ŞEHİR KAZANMALI

2014 YILINDA BAŞLAYAN VE ŞEHRİN HER ALANINDA KENDİNİ GÖSTEREN HİZMET VE PROJENİN DEVAMI İÇİN HALK YANILMAZ'IN BİR DÖNEM DAHA BAŞKAN OLMASINI İSTİYOR

ŞEHİR KAZANMALI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart 2019 günü yapılacak yerel seçimler öncesi aday adaylık süreci sona erdi.

Aylar öncesinden başlayan yüz yüze anket, telefon anketleri ve özel görevlendirilen ekiplerin saha çalışmalarının ardından geçtiğimiz Pazar günü yapılan e temayül ile son dönemeç de tamamlandı.

 

İLGİ AZ OLDU

Geçmiş yerel seçimlere nazaran ilginin az oluğu Elazığ Belediye Başkanlığına Abdulvahap Yılmaz,  Ali Tekataş,  Fırat Ataşsalar,  Mehmet Süleyman Selmanoğlu, Muhammed Nedim Yumakgil,  Muhammet Celal Arslanoğlu,  Muharrem Zeki Çitçi,  Murat Erdoğan,  Şahin Şerifoğluları olmak  üzere dokuz müracaat yapıldı.

Ak Parti Genel merkezi İl Başkanı ve Belediye Başkanlarının müracaat etmelerinin gerekli olmadığını ve bunların aday olup olmamalarına genel merkezin karar vereceğini açıklaması müracaatın sayısını düşürmüş oldu. Hem il başkanı hem de mevcut belediye başkanı Mücahit Yanılmaz’ın adaylığı söz konusu olduğundan yarış 11 aday arasında gerçekleşti.

 

EJDER AÇIKKAPI ÇIKIŞI

Son günlerde kendisi aday adaylığı müracaatı yapmasına ve günler öncesinden böyle bir niyeti olduğuna dair bir emare ve ipucu göstermemesine rağmen geçmiş dönem milletvekilimiz Ejder Açıkkapı’nın isminin kulislerde yer alması ile aday adayı sayısı 12’ye yükselmiş oldu.

Katıldığı televizyon programları ile ilgiyle takip ettiği temayül yoklamasından da rahatlıkla anlaşılıyor ki Ejder Açıkkapı Genel merkezden gelecek adaylık teklifine sıcak bakacak belediye başkanlığı için yarışa katılmış olacak.

 

SEVİYELİ BİR YARIŞ

11 aday adayının Elâzığ Belediye başkanlığı için yarıştığı seçim süreci belirli bir seviye ve hoşgörü zemini üzerinde ilerlemeye devam ediyor. Her bir aday adayı kendini ve şehre dair projelerini kendi üslup ve tarzlarıyla anlatmayı sürdürüyorlar.

Gündüz şehrin değişik semtlerinde esnaf ziyaretleri yapan aday adayları akşam saatlerinde ise hem tv programlarına katılıyorlar hem de STK ziyaretleri gerçekleştiriyorlar.

 

ADAY PROFİLİ YÜKSEK

Belediye başkanlığını düşünen 12 aday adayının birçoğunun mühendis ve teknokrat oluşu, bir kısmının eğitimci kökenli oluşu profili güçlü kılıyor. Bazı adayların geçmişte belediyecilik tecrübe ve birikimlerinin olması da şehri şanslı kılıyor. Geçmişten bugüne gerek Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü ve Elazığ Belediyesi tecrübeleriyle yeni dönemde şehri birçok projeye kavuşturacak olan Başkan Yanılmaz ile şehrin kalkınma ve büyüme sürecinin devam edeceğini ifade ediyorlar.

 

ŞEHİR KAZANMALI

Ak Partili aday adaylarını dikkatlice takip ettiklerini ifade eden vatandaşların ortak kanaati ise “aday kim olursa olsun şehir kazansın” yönünde. Şehrin son yıllarda birçok alanda önemli gelişme ve kalkınma trendi gösterdiğini belirten vatandaşlar, şehrin beş yılını emanet edeceğimiz ismin çok önemli olduğunu ifade ediyorlar.

Elazığ’ın dünden bugüne birçok alanda ivme kazandığını, altyapı ve üstyapı yanında sosyal ve ekonomik

 

VİZYONER BİR BAŞKAN

31 Martta seçilecek belediye başkanının sadece belediyecilik hizmetleri ile yetinmeyip şehrin ekonomik, sosyal ve turizm alanında öne çıkartacak, bölgesinde adından söz ettirecek bir konuma yükseltecek vizyoner bir başkana ihtiyaç duyulduğunu belirten vatandaşlar, son dört yılda Başkan Yanılmaz’ın bu misyonu hakkıyla yerine getirdiğini ifade ediyorlar.

 

YANILMAZ İLE GÜÇLÜ BİR LOBİ

Başkan Yanılmaz ile Elazığ’ın belediyecilik alanında gelecekteki 20 yılın ihtiyacını giderecek önemli hizmetlerin hayata geçirdiğini ifade eden vatandaşlar, geçen dört yıllık süre içinde Elazığ’ın hem siyasette hem de bürokraside önemli bir güce ve lobiye ulaşıldığını dikkat çekiyorlar.

2014 yılında başlayan sürecin artarak devam etmesi ve şehrin kazanması için Başkan Yanılmaz’ın bir dönem daha Belediyeyi yönetmesinin önemli bir kazanç ve kazanım olacağını belirten vatandaşlar, bu konuda yüksek bir beklenti olduğunu da ifade ediyorlar.