Kaynak: 'Artık birileri harekete geçsin!'

Elazığspor Teknik Direktörü Orhan Kaynak, takımın son durumuna ilişkin bilgiler vererek, sıkıntının büyüklüğünü gözler önüne serdi

Kaynak: 'Artık birileri harekete geçsin!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Spor Toto 1. Lig’de geride kalan 12 haftada 10 puan toplayan ve ateş hattında yer alan Bordo-Beyazlı Temsilcimiz TY Elazığspor’da Teknik Direktör Kaynak, Elazığspor’un zaman kaybına tahammülü olmadığını, Aralık Ayı’nda yapılması planlanan Olağan Genel Kurul’a 1 ay gibi uzun bir zamanın olduğunu belirterek artık birilerinin harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Elmar Bjarnason’un serbest kaldığını ve bugün ödeme yapılmazsa Tatos’un da takımdan ayrılacağının altını çizen genç teknik adam, yerli oyuncularında TFF’ye başvurarak haklarını arayacaklarını ifade etti.

Bu zorlu ortamda futbolcuları maçlara motive etmeye çalıştıklarını ifade eden Orhan Kaynak zorlu şartlara rağmen buralara kadar geldiklerini ve Elazığspor’un yaşaması için desteğe ihtiyaçları olduğunu bildirdi. Kaynak’ın açıklamaları şöyle;

“HER MAÇTA EN AZ 1 PUAN ALMALIYIZ”

“Gayet iyi gidiyor çalışmalarımız. Milli ara bize ve takıma iyi geldi. Futbolcularım istekli ve arzulu çalışıyorlar. Bildiğiniz gibi Eskişehirspor Maçı bizim için dönüm maçıydı. O kritik galibiyetle bir nefes aldık. İyi bir maçı kazandık. İnşallah devamı gelir. Bu galibiyet sayesinde, hem Belediye Başkanımız Sayın Mücahit Yanılmaz’ın hem de Necati Erdem’in prim destekleri sayesinde futbolcuları motive etmek daha kolay oldu. Çünkü kulüpteki sıkıntılar herkesin malumu. Biran önce şu kongrenin yapılıp, en azından transfer tahtasını açamadık ama futbolculara da para veremiyoruz. Hiç olmazsa maç kazanma primlerini alabilsek. Mesela Adana Demirspor galibiyetinin primlerini alamadık. Kulüpte kömür yanmadığı zaman birçok futbolcumuz hasta oldu. Bir sürü bahaneler, bahaneler artık bitti. Son maçta oyuncu arkadaşlarımız kendi menfaatlerini düşündüler. Transfer tahtası açılmazsa başka takımlara transfer olmak için kendilerini göstermek zorundalar. Eğer iyi bir yönetim gelirse futbolcuların paraları verilirse en azından 2. yarı için ligde kalma umudumuzu devam ettirmemiz açısından kalan 5 maç bizim için çok önemli. Bizim için rakip önemli değil, Osmanlıspor da aynı, Eskişehirspor da aynı, Adana Demirspor da aynı. Her maçta en az 1 puan almak zorundayız. Biz bu şartlarda mücadele ediyoruz. Ama motivasyon konusunda yardımı olan işadamları ve Belediyemiz desteğini esirgemiyor. İnşallah kalan 5 maçta da biz destek olurlarsa bizim oyuncu arkadaşlarımız inanıyorumki her maçtan puan alacak potansiyele sahipler.”

“CEBİNDE HARÇLIK OLMAYAN OYUNCULARIM VAR”

“Elmar gitti, alacakları nedeniyle FIFA’ya başvurup serbest kaldı. Bu konuda hiçbir haraketlilik gösteremedik tabiki. Artı Tatos halen gelmedi. Uçak bilet param yok diyor gelemiyor. Gelse de Salı günü (bugün) parası yatmazsa oda serbest kalacak. Bu konuda Sayın Valimiz sordu birkaç defa. Çalışıyor parayı bulmak için. İnşallah Belediyemiz, Valimiz ve işadamları bu konuda destek olursa, sadece Elmar ve Tatos değil. Bunlar FIFA’ya başvurduğu için serbest kalıyor. Yerli oyuncularımızın da sıkıntıları var. Ceplerinde harçlığı olmayan oyuncularımız var. Evine gidip gelmek için taksi parası olmayan oyuncularımız var. Çok zor şartlarda maçlara çıkmaya çalışıyoruz. Kulübün şartları çok zor. Bu psikolojiyle oyuncu arkadaşlarımız antrenmana çıkıp maça hazırlanmaya çalışıyor. Buraya kadar geldik bundan sonra bize itici güç olacak, prim anlamında, motivasyon anlamında bir şeyler olsa bizim takım her maçı kazanacak güçte. Yerli oyuncularımızda TFF’ye başvuracak. Haklarını arayacaklar. Oyuncularımız haklı. Hiçbir ödeme almıyorlar, şartları yerine gelmiyor. Onlarda federasyondan haklarını arayacaklar. Bu kulübün yaşaması için kim ne yapacaksa bir an önce yapsın. Kongre Aralık ayında. Neredeyse 1 ay var. Bizim için 1 gün bile çok önemli. İrfan Yumakgil şuanda başkan. Devam ediyor ama ben istifa ettim diyor.”