ŞEFFAF KOMİSYONLAR

AK PARTİ, MHP, İYİ PARTİ'DEN OLUŞAN ELAZIĞ BELEDİYESİ YENİ MECLİSİ İLK TOPLANTISINI YAPARAK KOMİSYONLARI OLUŞTURDU

 ŞEFFAF KOMİSYONLAR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediyesi'nin 31 Mart seçimleriyle oluşan yeni meclis, ilk toplantısını Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları başkanlığında yaptı. Yeni dönemin ilk toplantısında meclis komisyonları için seçimler yapıldı.

 “SEÇİMLER SİYASİ OLGUNLUK İÇİNDE GEÇTİ”

Yeni dönemin ilk toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla açıldı. Divanın oluşmasının ardından yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulunan Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları, seçim sürecinin Elazığ'da bir demokrasi şöleni havasında geçtiğini, en ufak bir tartışma, olumsuz diyalog yaşanmadığını ifade ederek şunları söyledi:  “Ben seçim sürecindeki hassasiyetinizden ötürü sizlerin şahsında parti yetkililerinize bu vesileyle teşekkür ediyorum. 31 Mart seçimlerinde sandıktan çıkan sonuç neticesinde 3 partili bir meclis oluştu. Ben, seçim sürecinde gösterilen hassasiyetin görev süremiz boyunca mecliste de devam edeceğini umuyorum. Elazığ'ımızın kalkınması ve gelişmesi için alacağımız kararlarda, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceğimize yürekten inandığımı ifade etmek istiyorum. Meclisimiz, örnek bir meclis olacaktır. Bir bütün halinde çalışacak ve şehrimize güzel hizmetlerin kazandırılmasına vesile olacaktır. Ben bu duygu ve düşüncelerle yeni meclisimizin hayırlı olmasını temenni ediyor, tüm meclis üyelerimize en kalbi şükranlarımı sunuyorum”

Konuşmaların ardından Elazığ Belediye Meclisi’nin ilk toplantısında Belediye Meclisinin başkan vekilleri, encümen üyeleri ve komisyon üyelerinin seçimi yapıldı.

Buna göre;

Elazığ Belediye Meclisi 1. Meclis Başkan Vekilliğine Aydın Kara, 2. Başkan Vekilliğine Veysi Toptaş seçildi.

Elazığ Belediye Meclisi Divan Katipliğine 2 asil üye olarak, Gökhan Ünalan ve Gülersem Çopur, 2 yedek üyeliğe ise olarak Sabahattin Adam ve Erkan Akpınar seçildiler.

Elazığ Belediyesi Encümen Üyeliğine ise Av. Ömer Faruk Budak, Hasan Ergüven ve Uğurcan Güleç seçildi.

KOMİSYONLAR 5 KİŞİ

İlk toplantısını oldukça samimi   bir havada gerçekleştirilen Belediye meclisinde komisyonların 5 kişiden oluşturulması vatandaşlarda da memnuniyetle karşılandı. Çoğulculuk ve şeffaflık adına komisyonların 3 yerine 5 kişiden oluşturulması önerisi Başkan Şahin Şerifoğulları’ndan geldi ve komisyonlar 3 AK Partili 2 de MHP’li olmak üzere 5 üyeden oluşturuldu.

İŞTE KOMİSYONLARA SEÇİLEN İSİMLER

İMAR KOMİSYONU:

 Sami Güzel, Alper Tokgöz, Erkan Akpınar, Behçet Susmaz, Suat Yaşa.

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU:

Adnan Karınca, Ahmet Turan, Melike Yegül, Mehmet Çak, Selçuk Ulu.

TARİFE KOMİSYONU:

Servet Karakaş, Habip Yalçın, Mehmet Can Ölçücüoğlu, Münir Yıldırım, Şahin Gül.

ÇEVRE VE SAĞLIK KOMİSYONU:

Mustafa Tunç, Mehmet Tügen, Sabahattin Adam, Güntaç Taneli, Alpay Gökçe.

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER KOMİSYONU:

Hüseyin İnce, Mehmet Can Ölçücüoğlu, Ahmet Turan, Mehmet Kırgız, Burak Düzenli.

HUKUK KOMİSYONU:

Ömer Faruk Budak, Melike Yegül, Adnan Karınca, Nihan Köseli, Burak Düzenli.

İSİM TESPİT KOMİSYONU:

Hasan Ergüven, Veysi Toptaş, Gökhan Ünalan, Alpay Gökçe, Süleyman Soysal.

ULAŞIM İHTİSAS KOMİSYONU:

Aydın Kara, Mustafa Tunç, Gülersem Çopur, Abdulkadir Kaya, Süleyman Soysal.

Tarihi Kentler Birliği Meclisi asil üyeliğine Servet Karakaş, yedek üyeliğine ise Sami Güzel seçildi.

 

İYİ PARTİ’NİN SAYISI YETMEDİ

Seçimlere CHP ile ittifak halinde giren ve 4 meclis üyeliği kazanan iyi parti aldığı oy sayısı sebebiyle komisyonlara üye veremedi. Komisyonlara 20 meclis üyesi bulunan Ak Parti 3,  13 meclis üyesi bulunan MHP ise iki üye verebildi.

 

CHP GRUBU OLUŞACAK MI?

Yerel seçimlere İYİ Parti listesinden belediye meclis üyesi adayı olarak girerek 2 meclis üyesi bulunan CHP’li Cafer Yeşil ve Murat Akkoç’un önümüzdeki günlerde İyi Parti’den istifa ederek kendi partilerine geçeceği iddia ediliyor.Bu geçişten sonra Elazığ Belediyesi yıllar sonra 4 partili bir meclis olarak tarihe geçecek.

LİSTELER GRUP KARARIYLA BELİRLENDİ

Gerçekleştirilen komisyonlar, başkan vekillikleri ve encümen üyeliklerine Ak Partiden seçilen isimler ortak grup kararıyla seçilmesi ve partideki birlik ve beraberliği pekiştirecek ve geliştirecek özellikte olması kamuoyundan da takdir topladı.