BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI, KENDİ OTOMOBİLİNİ  MAKAM ARACI YAPTI

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Türkiye'nin en genç il belediye başkanları 39 yaşında seçimi kazanan Elazığ'dan Şahin Şerifoğulları, Niğde'den ise Emrah Özdemir oldu. Aynı yaştaki genç başkanlardan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nun kendi özel otomobilini makam aracı yaptığı öğrenildi. 

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI, KENDİ OTOMOBİLİNİ  MAKAM ARACI YAPTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye 31 Mart 2019 tarihinde kentlerde yerel yöneticilerini belirlemek için sandık başına gitti. Seçimlerin üzerinden 10 gün geçmesiyle birlikte şuana kadar 71 il belediye başkan mazbatasını alarak görevine başladı. İstanbul, Adana, Kahramanmaraş, Manisa, Diyarbakır, Mardin, Siirt,Van, Hakkari ve Uşak’ta ise devam eden süreç nedeniyle henüz il belediye başkanları mazbata almadığı için görev başı yapmadı.

Seçilen il belediye başkanları içerisinde en gençler arasında ilk sırayı AK Parti’den 39 yaşıyla Elazığ’dan Şahin Şerifoğulları ile Niğde’den Emrah Özdemir aldı. Türkiye’nin en genç il belediye başkanı olan isimlerden Şahin Şerifoğulları, makam aracı olarak kendi otomobilini kullanmaya başlarken, başkan yardımcıları ve birim müdürleri için havuz sistemi kurdurtup mesai ve görev gereği araçların kullanılması sistemini getirdi. 

 

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, "Bu konuda şehrimizin ve hemşerilerimizin tamamına şükranlarımızı arzu ediyoruz. Bizler çalışma sürecinde de aynı şeyleri söylüyorduk nasip olursa bu şehri adaletli, dürüst, şeffaf bir şekilde yöneteceğiz. Seçildikten sonra bize oy vermiş vermemiş ayrımı yapmadan şehrin tamamına eşit ve adaletli şekilde hizmet edebilmek için gayretli bir şekilde çalışacağız. Bu noktada artık mazbatamızı aldık. Görev değişikliği yapıldı. Bugün itibari ile çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başladık”dedi. 

“GENÇ OLMAMIZ BÜYÜK BİR AVANTAJ” 

 

En genç 2 başkandan birisi olduğuna değinen Şerifoğulları, "Biri Niğde Belediye Başkanı onunla aynı yaştayız. Tabi genç olmamız bizim için büyük bir imkan ve avantaj. Gençliğimizin bize vermiş olduğu heyecanı ve enerjiyi Elazığımıza hemşehrilerimize hizmet etme noktasında gayretli bir şekilde çalışacağız. Elazığımızı her noktada her alanda öncü yapabilmek ve her alanda daha müreffeh ve yaşanabilir bir kent haline getirebilmek için çalışmalarımızı gayretli bir şekilde yapacağız” ifadelerini kullandı. 

"GELİR GELMEZ İLK TALİMATIMIZ..." 

 

Seçim sürecinde makam aracı kullanmayacağı vaadi verdiğine de değinin Şerifoğulları, ”Biz seçildiğimiz takdirde makam aracını kullanmayacağımızı kendi aracımızı kullanacağımızı vaat etmiştik. Gelir gelmez ilk talimatımız şahsım, başkan yardımcıları ve birim müdürleri makam aracı kullanmayacak herkes kendi aracı ile işe gidip gelecek oldu. Sadece gün içerisindeki çalışmalarda ve faaliyetlerde belediyenin araçlarını kullanacak. Bunun ilk uygulamasını biz yaptık. Makam aracı olarak kendi aracımız olarak kullanıyoruz. Bütün başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin araçlarını da sahaya çekerek ihtiyaç dahilinde kullanıp mesai saatleri dışında kullanılmaması noktasında talimatımızı verdik. Şuanda da uygulanıyor. İnşallah şehrimiz için hayırlı olur” diyerek sözlerini tamamladı.