SEÇMEN YESE DE YEMESE DE BU…

Kürt Halkı PKK 'nın so­ka­ğa çıkın me­sa­jı­nı din­le­mi­yor

SEÇMEN YESE DE YEMESE DE BU…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kürt Halkı PKK ‘nın so­ka­ğa çıkın me­sa­jı­nı din­le­mi­yor.

TSK ‘nın ope­ras­yon­la­rı devam eder­ken HDP ve bazı basın yayın or­gan­la­rı ope­ras­yon­la­rın hukuk dışı ol­du­ğu­nu iddia edi­yor.

As­lın­da HDP ‘in top­lum önün­de so­rum­lu­lu­ğu var. Biz­ler Kürt­le­rin yal­nız­ca is­ta­tis­tik­ten iba­ret ol­ma­dı­ğı­nı da bi­li­yo­ruz. Kürt Gar­daş­la­rı­mı­zın Tür­ki­ye sı­nır­la­rı için­de özgül bir ağır­lı­ğı ol­du­ğu­nu da bi­li­yo­ruz. Lakin, HDP kürt Türk kar­deş­li­ği­nin daim ol­ma­sı için ye­te­rin­ce so­rum­lu­luk ta­şı­mı­yor.
As­lın­da HDP için­den biri PKK yı sus­tu­rur­sa kah­ra­man ola­cak ama, kimse ken­di­ni nam­lu­nun önüne atmak is­te­mi­yor. Leyla Zana’nın akıl­cı ve ras­yo­nel yak­la­şı­mı so­ru­nun çö­zü­mü­ne katkı sağ­la­ya­bi­lir lakin, Kürt Glad­yo­su buna izin ver­mi­yor.

Ha­ber­ler ve köşe ya­zı­la­rı ya­zı­lır­ken çok dik­kat­li ol­ma­mız ge­re­kir diye dü­şü­nü­yo­rum.

Çünkü, dünya da son­su­za kadar olan bir savaş ve baş kal­dı­rı yok. Kürt ve Türk kar­deş­li­ği­ne zarar ve­recek ha­ber­ler­den uzak ka­lın­ma­lı.
Bu­ra­da mu­ha­le­fet par­ti­le­ri ne de büyük so­rum­lu­luk dü­şü­yor. Hep bir­lik­te “Bir­lik­te­lik Fo­toğ­ra­fı ve­ril­me­li” ama zor gibi gö­rü­nü­yor.

SİYASİ ARENA TAT­SIZ

1 Kasım se­çim­le­ri yak­la­şır­ken se­çim­le­ri yap­tır­ma­mak için çaba gös­te­ren PKK nın he­ve­si kur­sa­ğın­da ka­la­cak. Çünkü Doğu ve Gü­ney­do­ğu da PKK nın me­saj­la­rı Kürt halkı ta­ra­fın­dan artık kabul gör­mü­yor. Ela­zığ ‘da HDP Ha­zi­ran ayın­da ya­pı­la­cak se­çim­de eski oyunu asla ve asla ala­ma­ya­cak. HDP ada­yı­nın dü­rüst ol­ma­sı yet­me­yecek. Çünkü yöre in­sa­nı­nın bek­len­ti­le­ri­ne cevap ver­me­yen HDP kendi ek­se­ni et­ra­fın­da dönüp ka­la­cak.
Ak Parti seç­me­ni sanki bek­le­di­ği aday port­fö­yü­nü lis­te­de gö­re­me­di­ği için biraz kır­gın. Lakin ya­pı­la­cak bir şey kal­ma­dı. Seç­men yese de ye­me­se de bu an­la­yı­şı ile lis­te­ler ha­zır­lan­dı. 
Lis­te­ler ne olur­sa olsun, seç­me­nin tek kor­ku­su ge­ri­ye dönüş. As­lın­da dava in­san­lık ve Ülke da­va­sı ol­ma­lı diye dü­şün­me­li seç­men.
Ahbap çavuş iliş­ki­le­riy­le ha­zır­la­nan lis­te­le­re inat oyunu san­dı­ğa gi­de­rek kul­la­nıp ya­pı­lan­lar­dan ders çı­kar­ma­lı.