Savaş mağduru ailelere yardım ulaştırıldı

Suriye'de iç savaşın başladığı ilk günden bu zamana kadar yardım çalışmalarını aralıksız sürdüren Türkiye Diyanet Vakfı, Barış Pınarı, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terörden arındırılan bölgelerle İdlib'de yaklaşık 4,5 milyon savaş mağduru aileye 265 milyon TL tutarında yardım ulaştırdı.

Savaş mağduru ailelere yardım ulaştırıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti II. Başkanı İhsan Açık, gıdadan giyeceğe, barınmadan eğitime, sağlık hizmetlerinden dini hizmetleri destekleme faaliyetlerine kadar ihtiyaç duyulan her alanda mazlum ve mağdurlara yardım ulaştırma gayreti içerisinde olduklarını vurguladı.

Suriye’de büyük bir insanlık dramı yaşandığına dikkati çeken Açık, “Vakfımız birçok yardım kuruluşu gibi Suriye’de iç savaşın başladığı günden beri hizmet ve faaliyetlerini sürdürmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığımız ile birlikte yürütmüş olduğumuz yardım çalışmaları kapsamında Suriye’ye bu zamana kadar bölgedeki kamplarda yaşam mücadelesi veren 4,5 milyon savaş mağduru aileye 265 milyon TL tutarında yaklaşık 2 bin tır yardım malzemesi gönderdik. Bu yardım malzemeleri arasında 30 bin 536 ton gıda malzemesi, 2 milyon 372 bin adet giyim malzemesi, 518 ton temizlik malzemesi, 345 bin adet battaniye, yatak, yastık, yorgan başta olmak üzere barınma malzemesi, yaklaşık 150 bin adet mutfak malzemesi yer aldı. Ayrıca, 30 bin kırtasiye malzemesi, 10 adet ambulans, yaklaşık 1,5 milyon civarında çocuk bezi, bin adet anne çocuk seti ve çocuklar için 22 bin civarında oyuncağı bölgeye ulaştırdık” diye konuştu.